Stefan Fredriksen: ‘We moeten echt als een team gaan strijden’

• 20 april 2024
  • 289 Views

De rollen zijn helaas helemaal anders na twee verloren duels in de competitie. Assistent-trainer Stefan Fredriksen, aan de vooravond van het duel tegen FC Hilversum, beaamt dat de zaken er heel anders voorstaan. ,,We gaan in 95 wedstrijdminuten van negen punten voorsprong naar drie. Het gaat niet allemaal vanzelf. Toen we enkele weken geleden wel een aantal wedstrijden wonnen, ging het ook niet vanzelf. Toen had je het geluk mee en nu is het er even niet. Dan zie je dat we echt als een team moeten gaan strijden en werken voor elkaar om de wedstrijden binnen te halen. Als je ziet de doelpunten tegen en dat je een opgelegde kans voor open goal naast schiet, dat werkt niet mee. Dat zijn de momenten die een wedstrijd kunnen omdraaien of niet. Als die bal van Corné, voor open doel missen, erin was gegaan, had je een heel andere wedstrijd gehad.

Ik vond Veensche Boys in de eerste helft fysiek sterker dan in de tweede helft

Stefan Fredriksen: Aan de bal was het niet eens zo slecht. Het was meer de eindfase, de bal naar de diepte toe. We hebben niet veel kansen gecreëerd. We hadden dertig meter voor hun goal wel een veldoverwicht, maar we creëerden te weinig. In de eerste helft kreeg De Merino’s natuurlijk een levensgrote kans, maar dat was ook gewoon dom balverlies van onszelf op het middenveld. In de tweede helft heeft De Merino’s ook maar twee keer op de goal geschoten. Twee keer raak.

De Merino’s is nu feest aan het vieren. Dat had eigenlijk hier aan deze kant van de kleedruimte moeten plaatsvinden.

Stefan Fredriksen: Voor hun zal het waarschijnlijk handhaving betekenen. Bij ons is het een grafstemming en bij hun een feeststemming en het had ook andersom kunnen zijn.

Ga je nog qua tactiek iets veranderen?

Stefan Fredriksen: ,,We hebben vandaag 4-3-3 gespeeld. Maar moeten we het nu elke week veranderen als het niet lukt? We moeten de rust bewaren.

Het rendement van Tom van Donselaar was in mijn optiek groter aan het begin van het seizoen.

Stefan Fredriksen: Dat was pas op het moment dat we met twee spitsen gingen spelen. De statistieken mag je terugkijken. Ik heb er al veel discussies over gevoerd. We hebben de eerste zeven wedstrijden met drie spitsen gespeeld. Toen hebben we drie keer gelijk gespeeld, drie keer gewonnen en een keer verloren. De daaropvolgende veertien wedstrijden, met deze erbij, hebben we er twee verloren en twaalf gewonnen.

Ryan Holman

Veensche Boys won in Veenendaal geflatteerd met dikke cijfers van de Merino’s, maar was dat andersom ook het geval? Trainer Ryan Holman denkt dat het alle kanten op kon, na de 1-2 zege in Nijkerkerveen. ,,Ik denk dat wij in de eerste helft, ondanks wat speldenprikken van Veensche Boys, de beste mogelijkheden kregen. Met onder meer een bal vrij voor de goal. Maar we waren in de eerste 45 minuten ook slordig. We kwamen niet genoeg van de eigen helft af, maar gelukkig deed Veensche Boys ons niet teveel pijn. In de tweede helft hadden we de wedstrijd meer onder controle. En we hadden wind mee en dat maakt het voor ons makkelijker. De kracht van ons de afgelopen weken is dat we niet gelijk onrustig worden. En dat was het manco aan het begin van het seizoen. Dan ga je forceren. Nu bleven we rustig. Die goal van Veensche Boys was een beetje lucky.’’ Is de Merino’s nu save? Holman: ,,,We krijgen nog een aantal stevige concurrenten. De verschillen zijn klein, we hebben de punten hard nodig en je mag niemand onderschatten. Maar vandaag waren we heel erg blij. Interview Kees van den Heuvel