Stefan Fredriksen: We hebben van onszelf verloren

• 15 augustus 2023
  • 1165 Views

Het is Veensche Boys niet gelukt om de eerste voorronde van de TOTO KNVB-beker winnend af te sluiten. Er werd met 1-2 verloren van vierde divisionist HVCH dat in voetballend opzicht niet eens zoveel sterker was.

Vocht Veensche Boys niet een klein beetje tegen zichzelf?

Stefan Fredriksen:  Eigenlijk wel. Ik denk dat we in een lange fase in de wedstrijd van onszelf hebben verloren. Ik denk niet dat we minder waren. Qua voetballen gingen het goed. Het begin was goed en we eindigden ook goed. Alleen misten we een aantal kansen op het einde. Dan vallen toch twee goals in de eerste helft van de tegenstander. We gaven het in een paar minuten weg. Dat was in een periode dat je even niet thuis gaf en niet meer de duels won. Dat is doodzonde.

Beschouw je het als een serieuze wedstrijd of een oefenwedstrijd?

Stefan Fredriksen:  Nee, het was absoluut geen oefenwedstrijd. Wij zijn inderdaad twee weken bezig en hebben een paar trainingen gehad. HVCH was al wat langer bezig. Je weet dat je een achterstand hebt. Maar dat was niet te zien in dit duel.  Ik heb HCVH dinsdag bekeken en eigenlijk speelden ze toen precies hetzelfde als tegen ons, terwijl het een tegenstander was uit de derde divisie. Maar ze speelden precies hetzelfde: snel op de lange bal. Ik denk dat wij misschien wel voetballend de betere waren.

Hoeveel kansen heeft HCVH gehad?

Stefan Fredriksen: Geen. Want die goals waren eigenlijk geen kansen. Dat waren klutsballen. Dus ze hebben niet echt veel kansen gehad.