Stefan Fredriksen: ‘We hebben niet heel best gespeeld’

• 12 november 2023
  • 919 Views

Er heerste een grafstemming in de kleedkamer van Veensche Boys na het verloren duel tegen FC Breukelen. Het werd op het eigen sportpark in Nijkerkerveen 0-1, de eerste nederlaag voor Veensche Boys en nota bene op eigen terrein ,, Dat is ook logisch dat er een grafstemming heerst,’’ aldus assistent-trainer Stefan Fredriksen. ,,We hebben niet heel best gespeeld.’’

In de tweede helft is zelfs niet eens een kans gecreëerd.

Stefan Fredriksen: Nee, zeker niet. Aan de andere kant betekent dat dat we verdedigend niets weggeven. Maar we hebben niets gecreëerd in de tweede helft.

Terwijl iedereen juist verwachtte met de goal tegen dat druk zou worden gezet.

Stefan Fredriksen: Precies. In de tweede helft werd veel te snel de lange bal gespeeld. Onze kwaliteit is het voetballen. De zon hing laag en volgens mij zagen de jongens van Breukelen de bal niet eens aankomen. Het was echt gewoon een beetje op geluk. Niet handig. Ik zou pleiten voor voetballen, maar dat hebben we bijna de hele wedstrijd niet goed gedaan.

Dat ben ik niet met je eens. In de eerste helft controleerde Veensche Boys de wedstrijd.

Stefan Fredriksen: In de eerste helft waren we de bovenliggende partij qua balbezit, maar creëerden we ook maar een paar kleine kansen. Er was één hele grote van Nassim. Nassim deed niets verkeerd. Het was een moeilijke bal in de stuit en hij raakte hem vol, maar de keeper kreeg de bal in zijn buik of zijn knieën of weet ik wat. De keeper had geen flauw idee dat hij de bal tegenhield. Maar goed, hij had hem wel. Te weinig gecreëerd, niet goed gespeeld. Aan de andere kant niets weggegeven, maar toch 0-1 verloren.

Dat Stefan van Zanten en Julian Buitenhuis er niet waren, heeft ook een rol gespeeld?

Stefan Fredriksen: Nee, we hebben gelijkwaardige spelers die hun gemis kunnen opvangen. Daar lag het niet aan.

Tot dusver waren nog nul tegengoals gevallen op dit eigen complex.

Stefan Fredriksen: Dan zijn we daar ook mooi vanaf. Niet mooi, maar we zijn er vanaf. Dan hoeven we daar niet naar te kijken. Het was een fout van Jordy. Hij gaf het gelijk in de rust aan, maar hij deed het niet expres.

Zo zie je maar dat er weinig verschil in kwaliteit is in de competitie.

Stefan Fredriksen: Dat klopt. De Utrechtse ploegen lagen ons tot nu toe goed, omdat we daarmee de strijd kunnen aangaan.