Stefan Fredriksen: ‘Veensche Boys is zelf haar grootste tegenstander’

• 6 november 2023
  • 1069 Views

In de eerste helft van Veensche Boys – VVA Achterberg (3-3) leek zo ongeveer de ondergrens te zijn behaald door de Blauwe Helden. Was het een offday? Of was assistent-trainer Stefan Fredriksen toch nog een beetje tevreden met een punt. Fredriksen: ,,Nee, ik ben helemaal niet tevreden met een puntje. Het was echt een offday. Als je zo aan de wedstrijd begint… We hamerden erop dat we fel moesten beginnen en dat de tegenstander niet moest worden onderschat.’’

Wat gaven de jongens in de rust als reden aan?

Stefan Fredriksen:  Er kwam weinig antwoord op zo’n moment. Iedereen baalt ervan. Het was wel drie kwartier te laat. Je moet gewoon zorgen dat je niet hoeft te balen. Als je gewoon scherp begint… Het was kinderlijk eenvoudig hoe de drie doelpunten werden weggegeven. Ik moet complimenten geven aan de tegenstander dat die wel scherp waren en de overtuiging hadden om wel op iedere bal te lopen.

Ik zag de 3-0: een simpele kopbal

Stefan Fredriksen:  Maar die kopbal was het eindresultaat. Maar het begon al op de middenlijn dat wij een bal niet pakken en hun wel. De bal wordt naar voren geschoten en iemand laat zijn man lopen en iemand anders pakt ‘m niet over.

En ook zoveel passes die niet aankwamen.

Stefan Fredriksen:   Klopt. Binnen achttien minuten was het 3-0 en dan wil je in de wedstrijd komen en dan krijg je dat heel veel mensen heel snel de beslissende bal willen geven. Dan maak je het zelf ook niet makkelijk. Je moet simpel blijven voetballen. En rust aan de bal. We hebben heel slecht gespeeld en misschien ook wel niet verdiend, ook al is een gestolen overwinning wel drie punten natuurlijk.

Je had kans om koploper te worden. Uiteindelijk heeft VRC gewonnen. Maar beseften de jongens dat wel?

Stefan Fredriksen: Ik denk dat het besef wel aanwezig was. In de bespreking hebben we het nog aangegeven. Dat we eigenlijk zelf tot nu toe – en waarschijnlijk zal dat in het komende seizoen nog wel voorkomen – de grootste tegenstander zullen zijn. Niet de tegenstander is bepalend in de wedstrijd, maar vooral ook hoe wij de wedstrijd spelen en beleven.