Stefan Fredriksen: ‘Tegen Maarssen hadden we wel 8 doelpunten kunnen maken’

  • 23 maart 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 437 Views

Veensche Boys heeft nog een aantal cruciale wedstrijden te spelen, maar die tegen vv Maarssen was eenvoudig in de pocket, alhoewel het scoren niet gemakkelijk ging. En stel dat Maarssen nog een goal had gemaakt na de benutte penalty, dan was het wel erg zuur geweest. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: ,,Dat zou wel heel erg lullig zijn geweest als we hier in Maarssen punten hadden laten liggen. Dat zou volstrekt onterecht zijn geweest. En we pakken een rode kaart, in elk geval twee keer geel. Niet zo handig. We stonden er met tien man en dan krijg je het nog tien minuten lastig, in die zin dat Maarssen de lange bal gingen spelen. Maar zelfs in die tien minuten krijgen we volgens mij nog twee ballen die zomaar erin hadden kunnen gaan.

Volgens mij is Maarssen niet eens in de buurt geweest van doelman Jordy Deckers.

Fredriksen: Klopt. Verdedigend stond het bij ons goed. Net als vorige week hebben we niets weggegeven. Maar er werd niet veel gescoord. Als je het vergelijkt met vorige week hadden we wel acht doelpunten kunnen maken.

De grensrechter van Maarssen heeft een cruciale rol gespeeld?

Fredriksen: Ach ja, we hebben gewonnen. Ik denk dat we daar niet teveel over moeten zeggen. Als ik bij zo’n vereniging trainer was met zo’n grensrechter, dan zou ik er niet bij willen horen. Maar dat is mijn mening.

Hoe lang duurt het voordat Veensche Boys kampioen wordt?

Fredriksen: VRC heeft vrij eenvoudig gewonnen, naar wat ik begreep. Wanneer we kampioen worden? We moeten in eerste instantie de wedstrijden blijven winnen. Dat gaat iets moeizamer dan de weken daarvoor. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het snel omdraaien en het voetbal beter oppakken qua voetbal. Zolang VRC ook blijft winnen, zal het nog wel even duren voordat we kampioen worden.  En we moeten nog tegen VRC. Dat is een mooi vooruitzicht. Als VRC aan blijft haken, kan dat een beslissingswedstrijd worden.    

Richard Beekink (trainer vv Maarssen)

De situatie van Maarssen wordt met de week zorgelijker. Zaterdag verloor de ploeg van Richard Beekink met 1-2 van koploper Veensche Boys, terwijl Lunteren een paar kilometer verderop EDO met 1-2 versloeg. Het gat met de nummer twaalf, komend weekeinde de tegenstander, groeide naar vier punten. Het duel met Lunteren is cruciaal om rechtstreekse degradatie te ontlopen, weet Beekink. Evenwel was het duel tegen Veensche Boys ook de grensrechtershow. Op een gegeven moment wilde de grensrechter van Maarssen helemaal niet meer zijn vlag opsteken omdat de scheidsrechter toch niet naar hem luisterde. Beekink: ,,Een scheidsrechter mag zijn eigen mening hebben, maar je kunt niet bij het ene spelmoment de bal door laten spelen en bij een ander spelmoment fluiten. Bij de 0-1 van Veensche Boys zat ik op één lijn, en het was gewoon een meter buitenspel. Dat gaf ik ook in de rust aan.’’ 

Maar de scheidsrechter reageerde niet.

Beetink: ,,Buitenspel is buitenspel. Maar ja, het is zoals het is.

Aan de andere zijde heeft Maarssen niet veel scoringsmogelijkheden gehad en is amper in het doelgebied geweest van Veensche Boys.

Beetink: In de eerste helft zeer zeker niet. In de tweede helft was dat meer. We zijn de ballen er meer in gaan pompen.

Na de penalty won Maarssen aan zelfvertrouwen.

Beetink: Klopt. En ik hoorde dat de tweede goal van Veensche Boys ook buitenspel was. Het is allemaal zo. Uiteindelijk heeft Veensche Boys op basis van de kansen terecht gewonnen.

Wat is het perspectief voor Maarssen?

Beetink: Ik hoorde dat Lunteren heeft gewonnen. We moeten zaterdag tegen ze. Dus dat wordt een hele belangrijke wedstrijd. Als we zo blijven voetballen, zoals tegen Veensche Boys maar dan meer in het strafschopgebied, dan denk ik dat het goed komt. We hebben ook onze kansjes gehad. We gaan niet bij de pakken neerzitten.  

Kees van den Heuvel

Share: