Stefan Fredriksen: ‘Liever zeven slechte wedstrijden winnen, dan zeven goede wedstrijden verliezen’

• 6 april 2024
  • 292 Views

De winst was binnen tegen VVA (3-0) maar Veensche Boys had geen reden om met een gerust hart achterover te leunen. Door slordigheden bracht Veensche Boys zichzelf een beetje in de problemen. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: Dat klopt. Het was onrustig. Pas na de tweede goal van Veensche Boys gaf de tegenstander het een beetje op en speelden we het goed uit. Het was zoals gezegd onrustig. Ook voor de 1-0 was het onrustig. Ik denk dat de jongens ongeduldig waren. We hebben het erover gehad om snel te scoren. Dat gebeurde niet en toen werd het onrustig. De mensen gingen uit positie lopen. Op het middenveld werd het druk. Er werd niet voldoende breed gehouden en er kwamen weinig ballen van de zijkanten.

VVA kreeg een paar flinke kansen.

Stefan Fredriksen: Een paar keer gevaarlijk in de counter. Jordy met een één op één redding. Dat was heel belangrijk. Verder hebben we niet veel weggegeven. In de tweede helft ook niet. Ik denk dat we verdiend winnen. De laatste weken is het wellicht met niet zo mooi positiespel. Het is jammer om naar te kijken, want je ziet liever een vlammend elftal dat met 8-0 wint van iedere tegenstander.

Heeft dat met overtuiging te maken?

Stefan Fredriksen: Nee, als de eerste kansen na een paar minuten worden benut kan het ook zomaar een heel gemakkelijke wedstrijd worden. Dat soort wedstrijden worden vaak op momenten bepaald. De laatste paar weken is het wat rommelig. Maar op dit moment moeten we zo denken: liever zeven keer zo winnen, als zeven keer verliezen en zeggen dat we heel goed hebben gespeeld.