Stefan Fredriksen: ‘Liever zeven slechte wedstrijden winnen, dan zeven goede wedstrijden verliezen’

  • 6 april 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 362 Views

De winst was binnen tegen VVA (3-0) maar Veensche Boys had geen reden om met een gerust hart achterover te leunen. Door slordigheden bracht Veensche Boys zichzelf een beetje in de problemen. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: Dat klopt. Het was onrustig. Pas na de tweede goal van Veensche Boys gaf de tegenstander het een beetje op en speelden we het goed uit. Het was zoals gezegd onrustig. Ook voor de 1-0 was het onrustig. Ik denk dat de jongens ongeduldig waren. We hebben het erover gehad om snel te scoren. Dat gebeurde niet en toen werd het onrustig. De mensen gingen uit positie lopen. Op het middenveld werd het druk. Er werd niet voldoende breed gehouden en er kwamen weinig ballen van de zijkanten.

VVA kreeg een paar flinke kansen.

Stefan Fredriksen: Een paar keer gevaarlijk in de counter. Jordy met een één op één redding. Dat was heel belangrijk. Verder hebben we niet veel weggegeven. In de tweede helft ook niet. Ik denk dat we verdiend winnen. De laatste weken is het wellicht met niet zo mooi positiespel. Het is jammer om naar te kijken, want je ziet liever een vlammend elftal dat met 8-0 wint van iedere tegenstander.

Heeft dat met overtuiging te maken?

Stefan Fredriksen: Nee, als de eerste kansen na een paar minuten worden benut kan het ook zomaar een heel gemakkelijke wedstrijd worden. Dat soort wedstrijden worden vaak op momenten bepaald. De laatste paar weken is het wat rommelig. Maar op dit moment moeten we zo denken: liever zeven keer zo winnen, als zeven keer verliezen en zeggen dat we heel goed hebben gespeeld.   

Commentaar van Dik Peters van Ton

Afgezien van het veldoverwicht van VVA had de opponent uit Achterberg in de eerste helft de beste kansen van het competitietreffen met Veensche Boys (3-0). Dik Peters van Ton:  ,,Dat vond ik zeer zeker ja. In de eerste helft hadden we het goed voor elkaar. In principe heeft Veensche Boys geen kans gehad. Veensche Boys komt alsnog op voorsprong dankzij de strafschop. Ik betwijfel of het een penalty was. In de pauze heb ik gezegd dat het een stomme actie was. Als we met 0-0 de rust in waren gegaan had je een heel andere pot gezien. In de tweede helft hebben we weinig gecreëerd. Er waren kleine mogelijkheden. Ik vond dat Veensche Boys niet echt gevaarlijk werd. Het is jammer dat de wedstrijd zo verlopen is, want anders was het een mooie pot geweest.

VVA staat achtste in de ranglijst. Dat is een precaire plek

Dik Peters van Ton: Dat klopt. We zijn de aanvoerders van de middenmoot. Maar de onderlinge verschillen zijn klein. Daarom zou het lekker zijn geweest als we hier bij Veensche Boys resultaat hadden behaald. En dat zat erin. Ik heb het vaker gezegd: We hebben de pech dat we de tegenstander vaak in het zadel helpen. Dat doen we vandaag gewoon weer. Perspectief hebben we nog zat. We moeten nog tegen VRC en EDO, maar die is te doen. De rest zit onder ons. We hebben alles in eigen hand.  

Kees van den Heuvel

Share: