Stefan Fredriksen: Iedereen bij Veensche Boys wil voor elkaar vechten

  • 9 maart 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 463 Views

De focus ligt op het kampioenschap, maar het behalen van de tweede periode is natuurlijk ook een mooie prijs voor Veensche Boys. FC De Bilt werd daartoe met 4-2 verslagen op eigen veld. ,,Jazeker is dit een mooie prijs,’’ aldus Stefan Fredriksen. ,,Dat zijn van die periodes die kom je onderweg tegen en als je die pakt, dan moet je die nemen.’’

De tegenstander was niet slecht

Stefan Fredriksen: Nee, helemaal niet. Een goede ploeg. Ik weet wel zeker dat FC De Bilt samen met ons, qua positiespel, teambeleving en voetballend, tot de top 3 hoort van de competitie. Ze hebben een vrij nieuw team en daardoor hebben ze in het begin wat punten verspeeld. En zijn ze snel achterop geraakt. Maar het is een goede ploeg. Het zal me niet verbazen als ze nog een stukje gaan klimmen.

De hele ploeg van Veensche Boys leek op en top gemotiveerd. Zeker na vorige week toen een punt werd gehaald in Voorthuizen. Toen was er een beetje een grafstemming in de kleedkamer.

Stefan Fredriksen: Je pakt een puntje maar je hebt een doel. Je wilt elke wedstrijd winnen. Als je dat niet doet, dan heerst er automatisch een grafstemming, ondanks dat je een puntje pakt en daarmee tevreden moet zijn.

De jongens waren tegen FC De Bilt er zo op gebrand om te winnen.

Stefan Fredriksen: Dat is een klein statement richting de rest. Iedereen heeft kunnen zien wat FC De Bilt heeft gedaan tegen Nieuw Utrecht en VVOP qua uitslagen en veel doelpunten.

In het slechtste scenario had FC De Bilt nog kans gehad op de tweede periode.

Stefan Fredriksen: Dat had gekund, maar we hebben een doel. We willen iets anders dan een periode. Maar deze pakken we mee en nu is het te hopen dat we aan het einde van het seizoen alsnog nacompetitie moeten spelen.

De wedstrijd tegen VRC wordt cruciaal

Stefan Fredriksen: Dat is alleen maar leuk. Je moet ook niet te snel weglopen want dan ga je misschien nonchalant worden. Ik denk dat we het nodig hebben om de spirit erop te houden en dat er een beetje druk van achteren is en de druk hebben om te moeten presteren. We moeten ons best blijven doen. Het is alleszeggend dat de teamspirit heel goed in elkaar steekt en iedereen voor elkaar vecht. Als iemand op de bank zit, is daar de teleurstelling van het niet spelen, maar er is wel de spirit om voor het team het beste te doen. En dat je alles geeft voor het team als je erin komt.

Nabeschouwing Joël Titaley van FC De Bilt

Ondanks het verlies speelde FC De Bilt helemaal niet slecht.

Joël Titaley: Dat heb ik net ook in de kleedkamer gezegd. Ik denk dat wij vijftig a zestig minuten goed hebben gevoetbald. Ik was vooral tevreden over de eerste helft met veel balbezit. Uiteindelijk een paar keer gevaarlijk in de zestien meter. Er zijn niet echt grote kansen gecreëerd. We kwamen ongelukkig op een 1-0 achterstand. In de tweede helft begonnen we ook wel redelijk, denk ik. Terecht werd de 1-1 gemaakt. Daarna gebeuren een aantal situaties. Kijk, Veensche Boys is levensgevaarlijk in de omschakeling. Er zijn twee situaties waarin ze fantastisch omschakelen en uiteindelijk op voorsprong komen.

Was er sprake van buitenspel bij de 3-1?

Joël Titaley: Dat weet ik niet. Maar volgens mij was het een handsbal. Iedereen dacht dat de discussie ging over buitenspel maar het ging om hands.

Stefan Fredriksen, assistenttrainer bij Veensche Boys, denkt dat FC De Bilt nog heel ver kan komen. Nu het eenmaal loopt, is FC De Bilt top 3 waardig.

Joël Titaley:  We hebben afgelopen weken geprobeerd de aansluiting te vinden bij de top 5. Dat is ons gelukt. We hoopten een stapje te maken naar de top 3.  Dat is vandaag niet gelukt. We kunnen voetballen. We hebben ons ontwikkeld in het eerste half jaar. Dus we gaan zien waar het schip strandt.

Interviews en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: