Stefan Fredriksen: ‘Hopelijk dat het scenario tegen Berkum goed voor ons uitpakt’

  • 7 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1699 Views

Net als in de competitie ging Veensche Boys aanvankelijk stormachtig van start tegen Bon Boys in de halve finale om de districtsbeker, maar na verloop van tijd kwam er onrust in het spel en kantelde de wedstrijd in het voordeel van de tegenstander. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: ‘De reden weet ik niet. We hebben er een beetje op gehamerd om te spelen zoals we de laatste weken voetballen. Bon Boys was toch een andere tegenstander. Ze waren best wel stug. In het begin kregen we aardig wat ruimte en drie mogelijkheden, zoals die van Rody. Ook kwam een aantal voorzetten niet goed aan omdat de eindpass niet goed was. Toen kakte het een klein beetje in.

En toen kwam er onrust in het spel.

Stefan Fredriksen: Dat klopt. Na de kans van Rody, de één op één kans, waren we het even kwijt. Heel veel onnodig balverlies. Gewoon ballen die we achter elkaar inspelen en de bal over de zijlijn ging, toen kwam de tegenstander meer in de wedstrijd. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt. We hebben het iets anders neergezet. Dat we iets meer uit de controle gingen staan.

In de competitiewedstrijden speelde je 4-4-2 en nu niet. Misschien scheelde dat ook.

Stefan Fredriksen: ‘Dat maakt niet uit. De omzetting qua spel had te maken met het feit dat Levi met vakantie was. We hadden geen keuze en moesten iemand anders er neerzetten. Danny Brouwer is een ander type in de spits als Nico.

Af en toe heeft Veensche Boys best wel gezwijnd. Bon Boys heeft redelijk wat kansen gehad.

Stefan Fredriksen: ‘Nou, ze hebben maar één kans gehad in de eerste helft. Die kopbal, he, die Jordy pakt. En verder hebben hebben ze niet veel kansen gehad.

De volgende tegenstander is Berkum. Dan moet je echt aan de bak.

Stefan Fredriksen: Als ik onze ploeg een beetje ken, en kijk naar de afgelopen jaren hoe wij presteren, dan is het voor ons misschien wel lekker om tegen een ploeg als Berkum te spelen die het spel moet maken en die willen en moeten voetballen. Ze zullen waarschijnlijk in Zwolle denken, Veensche Boys speelt twee klassen lager, dat gaan we wel even doen. Die rol ligt ons over het algemeen goed. Hopelijk dat het scenario voor ons goed uitpakt.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: