Stefan Fredriksen: ‘Dit zijn de wedstrijden waarin we vaak laten zien, dat we heel goed kunnen voetballen’

  • 15 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1229 Views

Terwijl de trainer van de tegenpartij buiten nog aan het bakkeleien was over de beslissingen van scheidsrechter Luinge, vierde Veensche Boys een feestje in de kleedkamer. Een 3-0 overwinning op Nieuw Utrecht was niet verwacht, maar wel gehoopt. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: Of de scheidsrechter invloed had op de eerste twee goals? Geen idee. Volgens mij totaal niet. Hij negeert een vlagsignaal, maar dat deed hij bij ons in de eerste helft ook. En Nieuw Utrecht heeft het niet afgemaakt en wij maakten het wel af. Het was 100% geen buitenspel. Tom wachtte echt op het moment dat de bal kwam en je zag dat hij goed achter bleef, zo’n twee meter. Het was geen buitenspel. Volgens mij gaat het bakkeleien er meer over dat de trainer van Nieuw Utrecht en de scheidsrechter onderling wat hebben en dat ging na de wedstrijd verder.

In de eerste helft werd er goed gevoetbald maar het was wat stroefjes. Ik zag een schot van Nico en de goal van Levi.

Stefan Fredriksen: Ja, een schot van Nico en die ging naast en verder was er die goal. We creëerden wel wat mogelijkheden, maar eigenlijk kwam steeds de laatste bal, de voorzet, niet aan. We hadden echter wel de controle en dat wilden we ook.

Het was helemaal geen verkeerde tegenstander.

Stefan Fredriksen: Klopt. Het zijn allemaal behendige voetballers en gigantisch goed in de korte ruimte. Dus we gingen het veld groot maken om hun te laten lopen, want dat is niet hun kwaliteit. Dat is eigenlijk wel gelukt.

Eigenlijk heeft Veensche Boys de ranglijst op zijn kop gezet. VRC speelt 2-2 gelijk en er wordt gewonnen van Nieuw Utrecht.

Stefan Fredriksen: Dat was ook de bedoeling. We hebben afgelopen week er echt wel bij de jongens op gehamerd, dat deze wedstrijd cruciaal is en dat je na vier wedstrijden zomaar zeven punten achter kunt staan en je wilt niet achter de feiten aan lopen. Deze overwinning voelt goed.

Je hoefde het niet in de oren te knopen van de jongens.

Stefan Fredriksen: Nee, dat hebben we de hele week goed overlegd. De spirit zat er goed in bij de jongens. Dit zijn de wedstrijden waarin we vaak laten zien, dat we heel goed kunnen voetballen.

Foto en interview: Walter van Bloemendaal en Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: