• 22 mei 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1258 Views

Zaterdag 20 mei stond de derby tegen Sparta op het programma en die brengt altijd wat extra spanning met zich mee. Veel klasgenoten in het veld en dan wil je toch liever niet verliezen. De JO10-2 heeft nog niet kunnen winnen in de 2e klasse en zou dan voor een verrassing moeten zorgen. Sparta speelt al langer in deze klasse en had de beste papieren voor een overwinning.

Voordeel van een derby is dat er lekker veel publiek langs de lijn staat. Met het zonnetje in de rug was het goed toeven op het sportpark van Nijkerkerveen zo vroeg op de zaterdagochtend. Om half 9 liet de scheidsrechter het beginsignaal horen en konden beide teams laten zien wat ze in huis hadden.

In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Levi maakte de openingstreffer nadat de keeper van Sparta een schot van Mano tegenhield. Levi bedacht zich geen moment en schoot de bal in de goal. Maar ook Sparta wist te scoren, zodat het in de eerste korte rust 1-1 stond.

In het tweede kwart heeft Veensche Boys de wedstrijd uit handen gegeven. Sparta wist maar liefst vijf keer te scoren en stond halverwege de wedstrijd met 1-6 verdiend voor. Veensche Boys wist in de tweede helft nog twee keer te scoren; wederom een doelpunt van Levi en ook Luuk kreeg de bal achter de keeper van Sparta, maar het was niet genoeg. De Spartanen speelden beter en de scheidsrechter noteerde een eindstand van 3-11. De jongens van Veensche Boys hebben gestreden en kwamen allemaal bezweet en met een rood hoofd het veld af. Aan de inzet heeft het in ieder geval niet gelegen!

En dan naderen we alweer het einde van het seizoen. Er staat nog maar één wedstrijd op het programma. Volgende week speelt Veensche Boys JO10-2 tegen SDC Putten. De jongens trappen om 9:45u af op Sportpark Putter Eng. Kunnen de Boys nog voor een verrassing zorgen?