Slordig Veensche Boys werpt in eindfase schroom van zich af

• 23 maart 2024
  • 615 Views

Koploper Veensche Boys heeft in haar thuiswedstrijd tegen VVA Achterberg opnieuw een zege geboekt (3-0) maar heel overtuigend was het niet. Het spel was erg slordig en pas na de tweede goal halverwege de tweede helft kwamen er krachten los in het team van hoofdcoach Erik Assink die maakten dat De Blauwe Helden toch nog swingend van het veld afgingen.

,,Toch win ik liever zeven slechte wedstrijden dan dat ik goede wedstrijden verlies,” filosofeerde assistent-trainer Stefan Fredriksen. Uiteraard had hij ook opgemerkt dat de scherpte niet aanwezig was in het spel van Veensche Boys, maar hij prees zich gelukkig dat het team van lieverlede toch de overhand kreeg. Veensche Boys begon aanvankelijk met veel pressievoetbal, maar brak niet door de linies van VVA. De ploeg uit Achterberg telde hooguit drie kansen in de eerste helft, maar die waren dan echt levensgevaarlijk. Gelukkig toonde doelman Jordy Deckers zich een goede sluitpost en belandde een bal op de paal. Pas in de slotfase van de eerste 45 minuten lukte het om op voorsprong te komen. Spits Corné Parol werd neergehaald door de keeper van VVA en vervolgens verzilverde aanvoerder Nico van den Brom de penalty. In de tweede helft drong de ploeg uit Nijkerkerveen aan, maar de eindpass ontbrak. Halverwege de tweede helft gaf Tom van Donselaar voor aan Corné Parol en die schoof de 2-0 binnen. De schouders gingen zakken bij de tegenstander en vervolgens was het een peulenschil voor Nico van den Brom om even voor het eindsignaal de derde goal te maken, die langzaam in de goal hobbelde. De nummer 2 VRC heeft punten laten liggen in Scherpenzeel en dus heeft Veensche Boys haar koppositie vergroot. Foto Kees van den Heuvel