• 31 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • JO11
  • 1274 Views

De Blauwe Helden van JO11-2 wisten in een waar spektakelstuk een sensationele overwinning uit het vuur te slepen tegen SDC Putten. Veensche Boys combineerde er in de eerste helft fraai op los en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van Putten. Putten maakte echter enigszins tegen de verhouding in de 1-0 uit een scherpe counter. Ondanks de aanhoudende regen bleven de Blauwe Helden geloven in een goede afloop. Thijs en Dylan gaven de tegenstander geen ruimte en wonnen de slag op het middenveld en voor rust waren ze al een paar keer dicht bij de gelijkmaker.

Na de rust was het Ids die na een mooie actie de keeper van Putten het nakijken gaf en de Boys terecht op gelijke hoogte bracht. Veensche Boys voelde dat er meer in zat en bleef de aanval zoeken. De thuisploeg kwam er af en toe echter gevaarlijk uit en met minder dan een kwartier op de klok moest Veensche Boys een tegentreffer en dus een 2-1 achterstand incasseren. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare. Daar dachten de Blauwe Helden echter anders over. Vanaf de aftrap werd er doorgestoomd naar het Puttense doel en wist Lars de keeper te verschalken. Binnen een minuut was de wedstrijd dus weer helemaal open.

Het spel golfde heen en weer in deze heerlijke wedstrijd. Ondanks het herfstweer was het publiek de grote winnaar. Daan, Jonathan en Nick stonden zoals in de hele wedstrijd hun mannetje en hielden met een aantal mooie acties de Puttenaren van scoren af en waar ze een mogelijkheid zagen om mee op te stomen richting het Puttense doel zochten ze de aanval. In de slotminuten waren er voor beide doelen gevaarlijke situaties en moest Giovanni enkele malen goed optreden, maar in de dying seconds was het Julian die de keeper van Putten wist te kloppen en was de 2-3 overwinning een feit.

Met de sfeer, inzet en de stemming zit het binnen dit team sowieso wel goed maar deze heerlijke overwinning is natuurlijk nog wel even extra gevierd!