SDVB wint in eindfase na gelijk opgaande strijd

  • 4 september 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 971 Views

De eerste competitiewedstrijd van Veensche Boys JO11-2 was op het sportcomplex van SDV Barneveld. Met het slaap nog in de ogen stond bijna iedereen om 8:00u bij de kantine. Alleen Luca, de keeper, en zijn vader Jasper, de coach, hadden wat vertraging opgelopen; autopech! Al en met al stond Luca nog eerder op het veld dan de thuisspelende club. Niets aan het handje dus.

Om half 9 werd er afgetrapt. Na een beetje aftasten was het Veensche Boys die de score opende; Lenn onderschepte de bal na een uittrap van de keeper van SDVB en vond daarna de goal. Barneveld kwam daarna op gelijke hoogte door de bal net over de vingers van Luca te trappen. 

Na de time out scoorde de thuisploeg twee maal en stond er 3-1 op het scorebord. Dat ging niet de goed kant op. Gelukkig wist Levi daarna te scoren nadat er goed overgespeeld werd door de mannen uit Nijkerkerveen. Met een 3-2 stand konden beide teams gaan rusten.

Veensche Boys kwam goed uit de rust en wist zelfs op een voorsprong van 3-4 te komen door goals van Lenn en Levi. SDVB zette echter een tandje bij en was in de eindfase van de wedstrijd de betere ploeg. Veensche Boys kon tot 5-5 (doelpunt van Lenn, na een assist van keeper Luca) nog bijblijven, maar daarna liet Barneveld nog even zien wat het in huis had en kon de scheidsrechter een eindstand van 8-5 noteren.

Het is voor Veensche Boys nog even wennen op een groot veld, maar aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. Voor de ouders langs de lijn was het zeker een leuke wedstrijd om te zien. 

Volgende week speelt de JO11-2 een thuiswedstrijd tegen Sparta en ze kunnen uitslapen, want de wedstrijd begint pas om 10:00u. Aan de voorspellingen te zien gaan de temperaturen weer omhoog. Voor de mannen in het veld zal het wel zweten worden, maar voor de supporters ideaal weer om te komen kijken. Zie jullie dan!

Anneke de Wit

Walter van Bloemendaal

Share: