• 6 februari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1047 Views

De jongens van de JO10-2 speelden zaterdag tegen SDC Putten. Omdat Putten ook in het blauw speelt, had Veensche Boys de flitsende zwarte shirts aangetrokken. Dat zorgde wel voor wat verwarring bij het toegestroomde publiek. Toen iedereen het juiste veld had gevonden, gaf de scheidsrechter het sein om af te trappen.

Het mooie spel van vorige week tegen Hoevelaken hebben we deze wedstrijd helaas niet zo vaak gezien. Het was een beetje rommelig. De passes kwamen niet lekker aan en Putten gaf continu druk. Lange ballen naar voren en afstandschoten bleken het meest effectief.

Jesse opende de score. Een afstandschot met zijn linker. En ook Mano kreeg de bal achter de keeper van Putten. 2-0. Vlak voor het eerste rustmoment bereikte Luuk Boaz met een mooi lobje en kon Boaz de 3-0 maken.

Het tweede kwart moest er wat geschoven worden in de posities. Oliver en Jesse stonden wissel en Dylan was de enige verdediger in het veld. Luuk kwam Dylan helpen. Putten drong wat meer aan en kwam een paar keer vrij voor de goal. Maar de jarige keeper Luca stond goed opgesteld en had een paar fantastische reddingen. Dylan wist zelfs nog te scoren in deze lastige fase. De bal glipte door de handen van de keeper.
SDCP scoorde vervolgens een prachtig doelpunt, waarvoor ook de toeschouwers van Veensche Boys niet anders konden dan klappen. En Lasse pakte nog even een goaltje mee. 5-1 met rust.

Na wat tips van Jasper stond iedereen weer klaar voor de tweede helft. Nah ja, bijna iedereen… De scheids werd uit het theekransje getrokken en de wedstrijd ging verder. Mano en Boaz weten elkaar de laatste tijd goed te vinden en dat lieten ze nu ook weer zien. Ze scoorden beiden twee maal. 9-1. In de laatste fase van de wedstrijd kwamen nog twee goals van Levi door assists van Lasse en Luuk. Eindstand 11-1.

De punten en weer wat leermomentjes in the pocket en op naar volgende week. Dan gaat de JO10-2 op bezoek bij Sparta Nijkerk. Daar zitten vast wel wat bekenden in en dat maakt het altijd leuk en spannend. Aanvang 8.30u. Tot dan!