Rody Buitenhuis matchwinner tegen Lunteren

  • 6 september 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1274 Views

Met twee goals was Rody Buitenhuis de matchwinner in de bekerwedstrijd Lunteren – Veensche Boys (0-5). ‘Ik maakte de 1-0. Een belangrijke goal, want de wedstrijd zat een beetje op slot.’ Bij beide goals werd de voorzet gegeven door Nico van den Brom.

Geeft dat een goed gevoel?

Rody Buitenhuis: Ja, het was weer even tijd voor mij. Het was lekker om weer goals te maken en dan twee tegelijk.

Wat vond je van de wedstrijd?

Rody Buitenhuis: Ik denk dat we terecht hebben gewonnen. We begonnen een beetje stroef, maar uiteindelijk hebben we de wedstrijdzege vrij gemakkelijk over de streep getrokken.

Hoe heb jij je voorbereid op het nieuwe seizoen?

Rody Buitenhuis: Het was een coronajaar natuurlijk. We hebben training gehad met z’n allen. En je moet vooral zelf ook je dingetje doen. Hardlopen. Ik heb mijn conditie bijgehouden. Dat is belangrijk.

Wat zijn de verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

Rody Buitenhuis: Ik wil met de prijzen meedoen. De bovenste vier gaan voor de prijzen en we hebben de verwachting uitgesproken om dat te gaan halen. Dat wordt de doelstelling.

Je gelooft er echt in dat het gaat lukken en dat je daarin ook een rol van betekenis gaat spelen?

Rody Buitenhuis: Jazeker. We zijn als team groeiende. Tegen Lunteren stond ik op mijn ouderwetse positie. De nummer 10-positie. Op het middenveld. Daar kom ik goed tot mijn recht. Ik kom gemiddeld vaker voor de goal. De kwaliteiten van mij liggen de afgelopen twee jaar op doelpunten maken. Het is een positie die beter bij mij past. Maar de concurrentie is ruim aanwezig en ieder vecht voor zijn plekje.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: