Rody Buitenhuis maakte eerste bevrijdende goal tegen FC Horst

• 11 maart 2022
  • 935 Views

Wat een blijdschap was er te bespeuren bij Rody Buitenhuis in de wedstrijd FC Horst tegen Veensche Boys. Lange tijd zat er veel spanning op de wedstrijd en de goals wilden maar niet vallen en aan het einde van de eerste helft plofte de bal er alsnog in. Rody maakte de 0-1 en dat liet hij weten ook. Daarna ging Veensche Boys veel gemakkelijker voetballen. Rody: Dat klopt. Het was wachten op de goal. Het was ook een lastig veld.

Viel er een last van jullie schouders na jouw goal?

Rody Buitenhuis: Ja, dat vind ik wel. We hadden het lastig totaan de 0-1 en dan zie je dat er een last van onze schouders valt.

Hadden jullie het niet veel eerder moeten beslissen?

Rody Buitenhuis: In de eerste vijf minuten al kregen we hele grote kansen en hadden we 1-0 voor moeten staan. Misschien hadden we ook nog een penalty moeten hebben. Dan schiet je de 1-0 erin en dan zie je dat we eigenlijk niet meer in gevaar komen. Er zijn niet echt veel uitgespeelde kansen geweest.

Ik herkende Veensche Boys niet in de wedstrijd tegen Unicum

Rody Buitenhuis: Misschien had dat ook te maken met de spanning van de wedstrijd. Je weet dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Unicum uit is natuurlijk geen gemakkelijk pot, vooraf gezien. Uiteindelijk hebben we tegen Unicum niet verloren. Qua kansenverhouding viel het tegen Unicum op zich mee maar qua spel kon het zeker beter.