Remise tussen Veensche Boys en Unicum

  • 5 maart 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1500 Views

De topper in de 2e klasse G tussen koploper Veensche Boys en v.v Unicum uit Lelystad is zaterdagmiddag geëindigd in een gelijkspel. Op sportpark de Schouw in Lelystad kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

Het spel van Veensche Boys was bijna onherkenbaar: de Blauwe Helden wisten pas een kwartier voor tijd de tegenstander haar wil op te leggen. Het leidde helaas tot geen goals, maar het scheelde niet veel. Zowel Klaas Bout en Mohammed Nouri, halverwege de tweede helft ingevallen, hadden de winnende treffer op hun schoen, maar helaas ging de bal er net niet in. Voor de rest van het duel domineerde Unicum. Niet vreemd, want het elftal van Veensche Boys kampte met groot personeelsgebrek. Door blessures, schorsingen en wintersport moest Veensche Boys zwaar gehavend aantreden. Het is dankzij manmoedig optreden van keeper Jordy Deckers dat erger kon worden voorkomen. Zo kon een speler van Unicum vrij inschieten maar wist Deckers hem uit te schakelen. ook raakte Willem Jelle Bos de paal namens de thuisploeg. In de eerste helft gold een spetter van Daniel op de lat en in de rebound Danny Brouwer op dezelfde aluminium als schaars hoogtepunt.

Pas in de slotfase ging Veensche Boys weer spelen zoals we haar kennen, maar toen was het te laat. Door dit resultaat blijft Veensche Boys koploper met 29 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. Unicum staat nu 2e met 3 punten minder (26 punten) maar Veensche Boys heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de polderbewoners. Batavia’90 verloor zaterdagmiddag verrassend met 1-0 bij VSCO’61, waardoor de Lelystedelingen nu 4e staan met 25 punten. ASV Dronten heeft evenveel punten als Batavia, maar staat 3e omdat het zaterdag niet actie kwam vanwege de vele coronagevallen binnen de selectie.

Foto’s en bron Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: