Overstap Mauro Peters naar Veensche Boys

  • 21 april 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1881 Views

Hoewel hij nog nooit in het blauwe shirt van Veensche Boys heeft rondgelopen, lijkt de komst van Mauro Peters naar de club uit Nijkerkerveen alsof een verloren zoon is binnengehaald. Mauro (28) kwam vroeger veel kijken bij de Blauwe Helden toen zijn vader Jeroen er nog trainer was. ‘Toen ik wat jonger was, ben ik regelmatig wezen kijken bij Veensche Boys. Ik kom hier echter binnen en er is een hoop veranderd. Het nieuwe complex van Veensche Boys had ik nog niet gezien.’ Mauro Peters is afkomstig van Roda’46 en speelde eerder bij DOVO, Sparta Nijkerk en NSC Nijkerk. Hij speelt centraal achterin. Zijn keuze om volgend seizoen bij Veensche Boys te spelen: ‘Ik denk dat we in het volgende seizoen een hartstikke mooi elftal hebben die om de prijzen moet gaan meedoen. Het lijkt me mooi om daar deel van te mogen maken. Bovendien ken ik veel spelers. Het is een mooi plaatje om naar uit te kijken.’ Heeft Mauro het besproken met zijn vader Jeroen Peters? Mauro: ‘De mensen denken vaak dat ik veel met mijn vader over dit soort zaken spreek, maar dat valt heel erg mee.  De mensen denken ook dat ie achter mijn reet aan zit en dat hij me pusht om te voetballen, maar als ik aan het voetballen was, moest ik het echt uit mezelf vragen aan hem wat hij ervan vond, want anders kreeg ik het echt niet te horen. Natuurlijk heb ik het met mijn vader gehad over de keuze voor Veensche Boys, maar zijn antwoord was: Je weet het zelf het beste en ik zou het wel weten in jouw geval.’ Foto Kees van den Heuvel  

Kees van den Heuvel

Share: