Overpeinzingen……

  • 31 december 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • Het Eerste
  • 2328 Views

Een paar weken geleden kwam Walter van Bloemendaal met de vraag of ik niet eens een column wilde schrijven voor de VB website. Op het gevaar af dat dit een regelmatig terugkerende vraag zou worden heb ik toch positief gereageerd en zit ik nu, dinsdagochtend vroeg, de laatste kerstmaaltijd intussen verwerkend, achter de laptop om jullie wat leesvoer te geven. Uiteraard kun je het ook gewoon niet lezen hoor!!

Jaren geleden heb ik voor de website “ Voetbal op Zaterdag” praktisch maandelijks mijn bijdrage geleverd, een ideale manier om soms ook wat van je af te schrijven of ongezouten je mening over allerlei zaken te geven. Met name de KNVB / scheidsrechters moesten het regelmatig ontgelden, iets wat ik overigens altijd met open vizier heb gedaan en rechtstreeks naar betrokken personen heb gedaan. Natuurlijk was de hoofdmoot het reilen en zeilen van mijn eigen ploeg cq de competitie waarin wij speelden maar die zij-uitstapjes richting KNVB/organisatie/scheidsrechters waren vaak een welkome aanvulling.

Boven deze inleiding staat “ overpeinzingen”. Kerst staat toch ook vaak voor terugblikken op wat geweest is en wat wellicht anders (lees: beter) had gekund. Laat ik dicht bij onze club blijven, iets wat ook lekkerder leest denk ik.

Natuurlijk was het missen van promotie een behoorlijke tegenvaller na een seizoen met veel hoogtepunten (en doelpunten). De na-competitie met een behoorlijk ongunstige loting werd in eerste instantie nog winnend begonnen in Vriezenveen, ondanks belabberde arbitrale leiding, maar vervolgens na een prima partij voetbal trokken wij zeer ongelukkig aan het kortste eind tegen Batavia. Gevolgd en gesteund door veel Veeners was dit een echte happening in een prachtige ambiance waar binnen en buiten de lijnen reclame voor het voetbal gemaakt werd. Tenminste, in de ogen van iedereen behalve…. een vertegenwoordiger van de KNVB die het toch onverkwikkelijk vond dat er vuurwerk afgestoken werd en dus volgde er een schrijven dat bij herhaling VB gestraft zou worden. Het zal wel, inmiddels zijn we al een hele tijd verder en bijna halverwege de nieuwe competitie. Een competitie waar we veel onbekend tegenstanders treffen en waar we gezien onze spelersgroep toch behoorlijke verwachtingen hadden… Uiteraard moet “hadden” vervangen worden in  “hebben”, we zijn immers nog niet eens op de helft. Toch loopt het niet zoals het zou moeten kunnen lopen . Nogal wat ontbrekende spelers met blessures waaronder onze captain al lange tijd en nogal wat spelers die de “vorm” nog niet te pakken hebben. Daarnaast missen we met onze Mo toch wel een hele belangrijke speler; creatief, balvast, rustig en vooral slim. Inzet en goede wil alleen is niet voldoende maar vormen wel een stevige basis om op verder te gaan. Die basis is echter ook te bespeuren bij onze voornaamste concurrenten . Puntverlies tegen Valleivogels en Woudenberg was in mijn ogen wat ongelukkig, waarbij toch ook gezegd dat bij de wedstrijd tegen Valleivogels er toch ook wel een dondersslechte scheidsrechter aan de fluit stond. Iets waar hijzelf overigens anders over dacht. Kostbaarder waren de twee gelijke spelen tegen VRC en Dieren. Het zal dus beter moeten en dat is precies wat wij ons voorgenomen hebben: ook in 2023 gaan we weer op jacht naar winstpartijen, naar mooie wedstrijden om naar te kijken met een team wat knokt voor wat het waard is.

Met elkaar op naar het nieuwe jaar, hopelijk vele hoogtepunten maar bovenal in goede gezondheid!

Erik Assink

Walter van Bloemendaal

Share: