Opnieuw knullig puntenverlies Veensche Boys

• 16 april 2022
  • 1203 Views

Veensche Boys heeft zaterdag 16 april opnieuw puntenverlies geleden. Tegen Valleivogels kreeg het team van trainer Erik Assink geheel onverdiend een tik op de vingers. Het werd 2-2. Hierdoor loopt asv Dronten verder uit na een 0-10 overwinning op Lelystad en is ook Batavia’90 de Veenders voorbij gestreefd.

De wedstrijd kenschetste zich door hetzelfde patroon als de voorgaande duels. Veensche Boys had het meeste balbezit en domineerde het spel, maar het scorend vermogen laat weer grote hiaten zien. Veensche Boys was na het verdiende verlies tegen Dronten gebrand op een goed resultaat en met de juiste instelling werd de wedstrijd aangevangen. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden was vooral Tom van Donselaar ouderwets op dreef door perfecte voorzetten vanaf rechts. Eén van die voorzetten leidde de 1-0 in door Yannick Bouw (een goal achter het standbeen langs) en nogmaals een goal van Yannick Bouw in de rebound na een ketser van Alwin van Domselaar. Valleivogels zat totaal niet in de wedstrijd en de 3-0 leek aanstaande, maar plots uit het niets was er knullig uitverdedigen van Veensche Boys. Een vrije trap werd toegekend en de bal van Jorino Kleijn rolde even voor rust pardoes de goal in. Valleivogels kweekte hierdoor zelfvertrouwen en rook dat er meer te halen viel. Na rust ging Veensche Boys onverdroten verder met veel aanvallen, maar tien minuten voor tijd scoorde Bob van Ruitenbeek zelfs de 2-2. Het ongeloof was groot bij Veensche Boys en daar kon zelfs de invalbeurt van Daniel Bezembinder, Danny Brouwer en Bas van de Grootevheen niets meer aan veranderen. Een vrije trap van Valleivogels in de laatste seconden van het duel had zelfs de 2-3 kunnen opleveren, maar die belandde in het zijnet.