Onherkenbaar Veensche Boys zwijnt met puntje tegen VRC

• 5 november 2022
  • 1274 Views

Ondanks een complete offday bij Veensche Boys is het team van trainer Erik Assink toch met een puntje huiswaarts gekeerd. In en tegen VRC uit Veenendaal werd met 1-1 gelijk gespeeld. De enige goal namens de club uit Nijkerkerveen werd gemaakt door Tom van Donselaar die de goal eerder zag gekeerd, maar met een kopbal in tweede instantie alsnog scoorde.

Het was VRC dat er vanaf het begin op klapte. De blauwgelen uit Veenendaal had weinig genade met Veensche Boys dat totaal niet in haar ritme kwam. De meeste spelers gaven niet thuis en vooral de voorhoede gaf niet thuis of had moeite met de balaanname. Het was dan ook niet vreemd dat VRC op voorsprong kwam. In minuut 23 haalde Edwin van de Berg verwoestend uit met een kanonskogel langs doelman Jordy Deckers. Veensche Boys kon hier weinig tegenover stellen, totaan de 35ste minuut. Een voorzet van Niek van Diermen belandde bij Tom van Donselaar die aanvankelijk al raak leek te schieten maar in de rebound alsnog de bal inkopte. Veensche Boys beleefde daarop even een gelukszalige opleving, maar al snel vervielen de Blauwe Helden in dezelfde slappe inzet. Na rust werden Julian Buitenhuis en Kilian van Kasteel ingebracht. Dit kwam het spel ten goede. Veensche Boys toonde eindelijk haar vertrouwde gezicht, maar na twee keer geel en dus rood voor Niek van Diermen (die gold als één van de weinige pluspunten) brak het verzet bij Veensche Boys. Vrijwel de hele tweede helft werd daarna uitgevochten op de helft van Veensche Boys. Veensche Boys was rijp voor de sloop, maar dankzij fraaie reddingen van doelman Jordy Deckers is erger voorkomen. Foto en tekst Kees van den Heuvel