Nieuwjaarstoespraak januari 2022

Beste leden,

Wederom kunnen we door de coronamaatregelen geen nieuwjaarsreceptie houden. Daarom maken we nu maar weer gebruik van de website om aan iedereen de beste wensen over te brengen voor 2022. Een jaar waarin we hopen toch weer meer aan het voetballen toe te komen. Moesten we vorig jaar nog schrijven dat je competitie waarschijnlijk niet meer opgestart zou worden, nu zegt de KNVB er alles aan te doen om de competitie uit te spelen. Dat is uiteraard realistisch, omdat de vaccinatiecampagne volop aan de gang is en ook veel leden van Veensche Boys hun “prik” gehaald hebben. Dat bleek ook wel uit de toegangscontrole bij de kantine die we in de afgelopen weken gehouden hebben. Ook hoor ik van steeds meer leden dat ze hun “booster” gehaald hebben. Dus ook vanaf deze plaats een oproep om die booster te halen, doe je het niet voor jezelf, maar dan toch ook voor een ander.

Algemene Ledenvergadering
Het bestuur gaat zich in de komende weken beraden op welke manier we dit kunnen doen. We willen na 2 jaar deze keer zeker een ALV houden. Zodra de horeca open mag, gaan we kijken of dit op een zaterdagmiddag nog kan en anders wordt het op een doordeweekse avond. Hou de website in de gaten.

Nieuwjaarstoespraak
Omdat een fysieke nieuwjaarstoespraak ook dit jaar niet mogelijk is, wil ik toch graag langs deze weg een terugblik geven op het afgelopen kalenderjaar en vooruitkijken naar 2022.

Hoopvol 2022 in
Ook het afgelopen jaar overheerste coronamaatregelen ons leven, dus ook het voetbal. Daar is genoeg over geschreven en gezegd. Wat ik wil benadrukken is dat we tot nu toe als club het goed hebben doorstaan. Dat heeft alles te maken met onze trouwe leden, die club blijven steunen. Ondanks dat we minder mochten voetballen, hebben we amper te maken gehad met opzeggingen van het lidmaatschap. Sterker nog, we zijn zelfs gegroeid. Twee seniorenteams erbij en een groei bij de jeugd van 18 naar 21 teams. Al met al reden om dankbaar voor te zijn. De contributie werd trouw overgemaakt en de kantine mocht weer regelmatig open, zodat ook daar een bron van inkomsten was.

Wat dat betreft kunnen we positief terugkijken op 2021 en dat alles heeft te maken met de goede sfeer binnen onze “blauwe familie”.  Een familiare sfeer die we graag zo willen houden, ondanks de sterke groei. We zijn ook bezig om dit vast te leggen in een beleidsplan.

Zoals dat in elke familie gebeurt zijn er ook verdrietige momenten. Na een leven van meer dan 90 jaar overleed op 17 januari Tijmen Landman. Veel van die jaren heeft hij zich ingezet voor Veensche Boys. Bestuursfuncties, commissie en de laatste jaren zagen we hem vooral bij het heffen van entree. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. Veensche Boys is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet.

Het contrast is extreem groot als een jeugdlid overlijdt. Op 28 juni overleed ons jeugdlid Thomas Lozeman. Hij werd slecht 10 jaar. De jeugdcommissie en jeugdleiders hebben, samen met het jeugdteam een gedenkwaardig afscheid genomen. Nogmaals, ook langs deze weg, wensen we familie veel sterkte.

Werk aan de winkel
Ook in het ons voorliggende jaar is er genoeg te doen. Hierboven noemde ik al even het beleidsplan. Het bestuur wil in een plan vastleggen hoe we de toekomst zien van een groeiende club, waar we er alles aan doen om sfeer, plezier, maar ook ambitie vast te houden. We zijn al in gesprek met diverse geledingen binnen de club en willen het plan z.s.m. presenteren.

We hebben al meerdere keren gezegd dat er groei in de club zit. Het is vooral zichtbaar bij de jongste jeugd. Inmiddels hebben we ook, met cijfermateriaal bij de Gemeente voldoende kunnen aantonen dat een 4e veld dringend nodig is. Zo’n veld ligt er niet direct, dus we zullen in de komende periode wat meer moeten passen en meten, zodat iedereen kan spelen. Dat vergt wel wat meer inzet van de commissies en begrip van de leden, maar alles beter dan een ledenstop.

Wanneer gaan we weer voetballen?
De KNVB zegt dat ze er alles aan te doet om de competitie uit te spelen. Zeker ook de A-categorie. In de gesprekken die wij hebben met afvaardigingen van de KNVB hebben we ook aangegeven dat een 3e jaar, waarin geen promotie of degradatie zal plaatsvinden, geen optie is. Devies voor al onze teams is om zolang mogelijk bovenaan te blijven staan of ver weg te blijven van de degradatiestreep. Ons eerste elftal heeft dat voorbeeld al gegeven en hopelijk lukt het om dat vast te houden.

Het bestuur wenst alle leden en sponsors een gezond en sportief 2022.

Namens het bestuur
Jan van Leuveren
Voorzitter

Walter van Bloemendaal

Share: