Nieuw: Tarik Evre (27) verdediger

  • 20 maart 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1107 Views

Tarik Evre is eigenlijk al een kind van de club, maar heeft nu pas voor het komende seizoen gekozen voor voetbalvereniging Veensche Boys. Zijn vader en oom hebben een verleden bij Veensche Boys en André van de Beek. En dus was het al snel duidelijk dat de 27-jarige Nijkerker uiteindelijk ook zou kiezen voor de club uit Nijkerkerveen. Evre vervulde momenteel de functie van aanvoerder bij derde divisionist DVS’33 uit Ermelo. ,,Voor het komende seizoen hoop ik dat Veensche Boys gaat promoveren. Direct of indirect, dat maakt niet zoveel uit. Maar ik gun de club een mooi kampioenschap. En ik hoop ze het volgende seizoen een nog heel mooi kampioenschap te kunnen brengen.” Het is toch een hele stap om van een derde divisionist over te stappen naar een tweedeklasser. Evre: ,,Het is een bewuste keuze. Ik heb professioneel gevoetbald. Vitesse, PEC Zwolle, Almere City, NEC. Ik ben van NEC overgestapt naar DVS en heb mijn professionele carriere een beetje afgesloten. Nu heb ik mijn eigen zaak opgericht. Ik overwoog helemaal te stoppen. Maar ik heb goed contact met André van de Beek. Dat is een soort familievriend van me. Ik ken hem al mijn hele leven en Veensche Boys ken ik ook al jaren. Mocht ik willen stoppen met voetballen, dan zou André eigenhandig mijn poten breken. Jij gaat niet stoppen, zei hij tegen me.” Foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: