Nico van den Brom is aanvoerdersband meer dan waard

Sinds Nico van den Brom de aanvoerdersband draagt van het eerste team van Veensche Boys, lijkt hij zelfverzekerder dan ooit. Hij bezegelde zijn goede spel van Veensche Boys tegen Nieuwland zelfs met een hattrick en toont elke week weer zijn grote waarde voor het team. Toch had de riante uitslag van 6-0 veel hoger mogen zijn. Nico: ‘Ik denk dat we in de eerste helft al het verschil hadden moeten maken. We kregen enorm veel kansen die erin hadden gemoeten. Toen had je al met 6 of 8-0 voor kunnen staan. In de tweede helft ging Nieuwland steeds meer inzakken en kregen we wat minder grote kansen. We hebben Nieuwland toen meer moeten uitspelen, terwijl we ook wat vaker de trekker hadden kunnen overhalen. De keeper van Nieuwland was niet sterk. Misschien moeten we wat vaker schieten.

Wat zijn de normen bij het behalen van een hattrick? Moet je een liedje zingen?

Nico van den Brom: Ik denk dat ik een kistje bier kwijt ben.

Ik vind jou dit seizoen vele malen beter voetballen als vorig seizoen. Dat meen ik oprecht. Sinds je aanvoerder ben, neem je de jongens ook echt op touw om ervoor te gaan en de wedstrijd over de streep te trekken. Je bent gretig en toont leiderschap.

Nico van den Brom: Het gaat op zich wel redelijk. Ja. Dit jaar hebben we echter geen Batavia of Dronten die er bovenuit springen. Dus dit jaar moet het gewoon gebeuren. Als je nu niet promoveert, dan krijg je waarschijnlijk volgend jaar weer een sterk team erbij in, waartegen je het weer moet uitvechten. We moeten niet wachten op de nacompetitie maar het moet direct gebeuren.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel / Aalt Guliker

Kees van den Heuvel

Share: