MO11-1 blijft steken op 2-2

  • 19 december 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • MO11
  • 1385 Views

Terwijl heel voetballend Nederland al de kicksen had opgeborgen voor de winterstop mochten de meiden onder 11 van de Veensche boys nog een laatste keer dit jaar de wei in, het betrof de inhaal wedstrijd die aan het begin van de 2de fase was afgelast. Op Sportpark Mheenzicht in Hierden werd er zelfs nog een hele kleine kans gemaakt op het kampioenschap maar dan moest de concurrentie Nunspeet verliezen. Ah fijn eerst zelf maar eens winnen. Het veld liep weer vol met thermokleding, mutsen en handschoenen want de temperatuur lag weer rond het vriespunt.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op totdat uittrap van de keepster zo in de voeten van de spits belande die onberispelijk uithaalde in het dak van het doel, 1-0, hierna gingen de meiden in de 2de en 3de versnelling spelen wat resulteerde in een kansen regen richting het doel van Hierden, de keepster werd keer op keer onder vuur genomen. Maar de gouden regel geldt wanneer je zelf niet scoort valt de goal aan de andere kant, en zo geschiede, een schot van afstand werd van richting veranderd en verdween in de hoek, 2-0, dit geheel tegen de verhouding in. Hierna rechte de meiden de rug en een goeie steekvlam van Zoë op Donnara die de bal weer door tikte naar Norah, zij omspeelde de keepster en maakte de aansluitingstreffer net voor de rust. 2-1

Na rust was het weer Veensche boys die de bovenliggende partij was, Hierden kon alleen maar in paniek de ballen weg schieten. Een uittrap van de keepster belande in de voeten van Eva, ze nam hem op haar slof en maakte de 2-2. De meiden waren klaar voor het slotoffensief! Er werd vol druk gezet op het doel van Hierden, diverse corners tot gevolg, veel reddingen en  een bal op de lat. Maar het bleef helaas 2-2. Waar zeker veel meer verdiend was. De concurrentie had ook gewonnen waardoor de winterstop met een gedeelde 2de plaats in gegaan wordt. Chapeau meiden!!

Walter van Bloemendaal

Share: