Miraculeuze zege Veensche Boys tegen Dieren

• 4 februari 2023
  • 1618 Views

Juist op het moment dat Veensche Boys zaterdag 4 februari op de pijnbank werd gelegd door vv Dieren, ontsproot in de laatste fase van het duel een miraculeuze wederopstanding. Even voor tijd werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 winst. In beide gevallen had Alwin van Domselaar de hand die prompt en terecht tot speler van de wedstrijd werd uitgeroepen.

Veensche Boys deed het aanvankelijk niet eens slecht. Het team van trainer Erik Assink domineerde in de eerste helft maar net als in voorgaande wedstrijden was er niemand die de vele kansen succesvol afsloot met een goal. Steven van Zanten en Julian Buitenhuis zagen hun doelpoging in de kiem smoren. Dieren kreeg ook zeker kansen, maar invalkeeper Wessel Bosman stond zijn mannetje en kreeg als vervanger van Jordy Deckers grote complimenten van Assink. In de tweede helft nam de druk op de goal van Dieren toe en Veensche zette alles op alles om het verschil te maken. Aan alle illusies maakte Dieren een einde toen Gianluca van der Wulp namens de opponent raak schoot, precies in de nauwste hoek van de goal. Dieren ging vervolgens niet op haar lauweren rusten en inzakken, maar nam het initiatief zelfs over. In de strijd om de vierde plek op de ranglijst ging de tegenstander alsnog onderuit bij Veensche Boys. Via een verwoestend schot van Alwin van Domselaar werd de 1-1 op het scorebord gezet. Een paar seconden later werd dit gevolgd door een prachtige volley van Arslan Gumus na opnieuw goed ingrijpen van Alwin van Domselaar die zorgdroeg voor de assist. Een ander heuglijk feit: Na een ruim half jaar afwezigheid kan Veensche Boys sinds deze wedstrijd weer een beroep doen op Mohammed Nouri. Foto en bron Kees van den Heuvel