Met hard werken kan Veensche Boys tegen De Merino’s goede zaken doen?

  • 13 april 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 409 Views

FC Breukelen ontpopte zich als kwelgeest voor Veensche Boys. De koploper verloor voor de tweede keer dit seizoen van Breukelen. Een nachtmerrie voor assistent-trainer Stefan Fredriksen? ,,Een nachtmerrie? Ik denk niet dat het een goede wedstrijd was, maar in de hele wedstrijd was Veensche Boys de bovenliggende partij. We hebben aangegeven dat we best wat kansen missen de laatste weken. Nu je dat weer doet, krijg je hier bij FC Breukelen de deksel op je neus, tegen een tegenstander die niet gevaarlijk is geweest.

Tegen de Merino’s had je hele goede zaken kunnen doen

Stefan Fredriksen: Ja dat klopt. Je gaat nu in drie minuten tijd van negen punten voorsprong naar zes punten voorsprong. In de wetenschap dat ook nog de wedstrijd tegen De Merino’s op het programma staat. Tegen Breukelen hadden wel vier of vijf doelpunten kunnen maken. Het is niet iets positiefs, want je wilt gewoon iedere wedstrijd winnen, maar laten we proberen de komende week hard te trainen en het positieve eruit te halen. De komende zes weken zullen we wat scherper moeten zijn.

Toen Veensche Boys in de loop van de tweede helft weer 4-3-3 ging spelen, kwam er meer pit in het spel, mede vanwege het inbrengen van Julian Buitenhuis.

Stefan Fredriksen: We hebben helemaal geen 4-3-3 gespeeld. En ik denk niet dat het met Julian te maken had dat er meer pit in het spel kwam. Er is een bal op de lat geschoten en dat was natuurlijk een gevaarlijk moment. Hij heeft daarna niet ineens twaalf acties gemaakt en 24 voorzetten gegeven. Ik denk niet dat het daarmee te maken had. De tegenstander was vermoeid en voordat de 1-1 viel hadden we gewoon op 4-0 moeten staan. Ik denk dat dat het meest logische was.

Michael van den Berg

Dolle vreugde bij FC Breukelen dat andermaal tegen Veensche Boys de drie punten binnenhaalde. Trainer Michael van den Berg trakteerde de spelers allemaal op bier. Had hij dit verwacht? Van den Berg: Toen die 1-1 in de slotfase viel, zei een speler. We gaan gewoon voor die drie punten. Natuurlijk. Hup naar voren. Het leek wel een sprookje, want uiteindelijk valt de winnende goal met veel geluk. Weet je, dit was een lastig potje. Ik hoop dat Veensche Boys kampioen wordt, maar wij hebben de punten zo hard nodig. FC Breukelen moet er vol voor gaan. Het zijn zulke belangrijke punten. We moeten vijf clubs onder ons houden. Dat is ons doel. Veensche Boys heeft het geluk dat VRC gelijk speelde en de voorsprong zes punten is. Veensche Boys gaat toch wel kampioen worden, maar het is een mooie binnenkomer voor ons om zes punten van Veensche Boys te snoepen. Sommige ploegen liggen wat beter als anderen. En ik denk dat Breukelen Veensche Boys wat minder ligt. Dat Veensche Boys hier in Breukelen minder presteerde, is een compliment voor ons, denk ik. Ons plannetje heeft best aardig uitgewerkt door bepaalde spelers niet aan voetballen te laten komen, zeg maar. Ik zag dat Julian Buitenhuis aanvankelijk niet was opgesteld: daar was ik blij mee, want dat vind ik een goede voetballer. Groot, sterk.  

Heb je overigens wel de mogelijke kampioen aan het werk gezien?

Van den Berg: Ja. Als je zes punten voorstaat met zes wedstrijden, dan mag je het in principe niet meer weggeven. Dat klinkt van buiten heel makkelijk. Als ik zie welke clubs deelnemen in de competitie dan vind ik VRC een goed voetballende ploeg en de rest komt tekort om kampioen te worden.  

Kees van den Heuvel

Share: