Lucas Mercera had zware kluif aan vleugelspits

  • 14 mei 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1121 Views

Lucas Mercera had een zware kluif tegen oud-prof Quicy van de Leuv in de wedstrijd Veensche Boys – Unicum. Hij scoorde weliswaar niet, maar de manier waarop hij de gevaarlijke vleugelspits uitschakelde was ook zeker een compliment waard. ‘Ik had mijn handen vol. Het was een gevaarlijke jongen. Hij was erg snel’

Hoe heb je die beteugeld?

Lucas Mercera: Hij was snel, maar gelukkig ben ik ook aardig rap. Er waren momenten dat hij sneller was dan ik.

Met welke opdracht ben je door de big chief het veld opgestuurd?

Lucas Mercera: Mijn tegenstander uitschakelen. Unicum was zeker niet slecht. Maar wij waren slordig in de ballen, snel de bal kwijt. Hoe dat kan? Ik weet het niet.  

Veensche Boys speelde in de eerste helft onzeker, minder scherpte en speelde na de goal veel gemakkelijker.

Lucas Mercera: Dat klopt. De ruimtes bij Unicum werden achterin wat groter. Er was een goede wissel met Luuk. Die brengt veel snelheid mee voorin. We hebben met 3-1 gewonnen en dat was uiteindelijk een goede uitslag.

Kees van den Heuvel

Share: