• 11 maart 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • MO11
  • 3804 Views

Afgelopen Zaterdag 09 Maart was het zover, met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 door de gewonnen wedstrijd een week eerder was een gelijkspel al voldoende om af te komen van het scenario “de eeuwige tweede”. De nummer laatst SDC Putten was de tegenstander. Een makkie op papier zou je zeggen. Maar, ongeveer de helft van de kids had de nacht van Vrijdag op Zaterdag door alle spanning niet de benodigde slaap kunnen vatten, was zeer begrijpelijk is.

Ze kwamen goed uit de start blokken, met ongeveer tussen de 30 en 40 ouders, familie en vrienden langs de lijn, een mooi spandoek aan de hekken, was de druk en spanning hoog. In de 1e twee fases van 15 minuten werd er maar 1x gescoord, door een mooie voorzet over de vleugels, op een vrijstaande Eva, makkelijk erin te prikken.

Na wat korte aanwijzingen, konden de meiden de spanning na een mooi doelpunt van Norah via een individuele actie de spanning wat verder weg laten glijden. Uiteindelijk werd de overwinning verder uitgebouwd. Door mooie combinatie voetbal van Lieke, op Anne-Jet die er uiteindelijk 3 wist te scoren. Ook Norah werkte aan haar doelpunten door met een aantal mooie acties of via goede voorzetten er uiteindelijk 4 te scoren. Zo nu en dan een plaagstoot van Putten wat ook tot score leidde. Maar met een eindstand van 5 – 10, konden de bubbels open, de muziek aan, en het feestje beginnen. En konden de meiden worden onthaald bij Veensche Boys door de trotse ouders en familie. Op na fase 4, waarin we weer een mooie ervaring rijker zullen gaan geworden met elkaar.