Jordy Deckers redder in de nood

  • 15 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 923 Views

Als doelman Jordy Deckers er niet was geweest met fabuleuze reddingen in de eerste helft van de competitiewedstrijd Veensche Boys – Nieuw Utrecht, dan had de wedstrijd misschien wel een hele andere wending genomen. Wat uw verslaggever betreft, was hij de speler van de wedstrijd. Vooral met de katachtige redding na twee minuten liet de ervaren doelman zijn sporen na. Deckers: ,,Dank je wel, met zo’n redding kom je meteen lekker in de wedstrijd.”

Ondanks jouw goede optreden, vond ik de eerste helft een beetje stroef verlopen. Moesten ze nog loskomen na die hevige regenbuien?

Jordy Deckers: ,,Tja, loskomen. Misschien ook wel een beetje de nasmaak van afgelopen zaterdag tegen FC De Bilt, natuurlijk. Misschien ook wel een beetje angst. Ik denk over het algemeen dat wij de bovenliggende partij waren. Maar we drukten het niet gelijk uit in kansen.

Met wat meer scherpte had er meer in gezeten.

Jordy Deckers: ,, Het was nu allemaal meer op safe spelen. Dat is ook niet erg. Als je daarmee meer vertrouwen krijgt, dan is het alleen maar goed.

Nieuw Utrecht is een goede tegenstander trouwens.

Jordy Deckers: ,,Zeker, zeker. Ze voetballen lekker. En dat ligt ons eigenlijk ook wel goed. Als de tegenstander wil voetballen, dan kunnen wij mee voetballen.”

Pas na de tweede goal van Veensche Boys, zag ik het oude Veensche Boys opbloeien.

Jordy Deckers: ,,Dat klopt. Het swingde meer.”

Foto en interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: