John Martens: ‘Gestreden om zege over de lijn te trekken’

  • 17 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1143 Views

Het leek alsof beide teams in de bekerwedstrijd Veensche Boys – FC Horst niet wilden verliezen. ‘Wij sowieso niet,’ zegt trainer John Martens van FC Horst. ‘Wij hebben vorig jaar twee keer verloren van Veensche Boys. Dan hoop je dat het nu anders kan. Nu een puntje en dat is beter dan vorig jaar. Qua kansen viel het aan beide kanten mee. Er is veel weggegeven.’

Veel ballen gingen breed of naar achteren. Het leek wel of jullie er niet zo zin in hadden.

John Martens: ‘Jawel. We stonden aardig onder druk in de tweede helft. Al met al is gestreden om een overwinning over de lijn te trekken.’

Volgende week kun je je veilig spelen tegen Hierden.

John Martens: Dat klopt. En NSC tegen Veensche Boys wordt ook een mooie wedstrijd.

Vanwaar dat grote contrast tussen FC Horst en NSC in de oefenwedstrijd (1-6) en de beker (2-0)?

John Martens: ‘Doordeweeks hadden we het heel moeilijk. Toen zaten we nog heel erg in het door wisselen. Per dertig minuten iemand anders erin.  NSC heeft ons in de beker echt onderschat. Want ze hadden doordeweeks echt een makkie gehad en wij wilden wat rechtzetten. We begonnen goed en hebben heel terecht gewonnen.

Qua sterkte zijn jullie in de breedte gegroeid.

John Martens: Ja, we hebben een goede selectie. Er zijn wat blessures en dat duurt ook iets te lang, maar we hebben de boel redelijk op poten.

Het is heel erg jammer dat we elkaar in de competitie niet meer tegenkomen.

John Martens: Dat is zonde. Wij zijn nu meer regio Zwolle. We hebben nog steeds te maken met Batavia en Unicum. Die laten we lekker hun eigen ding doen. Wij willen er kort achter zitten. Ik maak me niet teveel zorgen.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: