• 21 november 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 704 Views

De eerste wedstrijd was op zaterdag 4 november thuis tegen VVOP. VVOP speelt net zoals de Boys in het blauw en dus mochten we aantreden in het zwarte uit tenue. De jongens werden voor de wedstrijd erop gewezen dat de tegenstanders beter zijn dan de eerdere wedstrijden en de jongens begonnen heel erg scherp aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten stonden we al 6-0 voor. Een goed begin van de wedstrijd dus. Hierna verslapte de jongens een beetje en bij rust stond het 7-0. Na de rust duurde het even voordat het niveau van de eerste 10 minuten gehaald werd, maar toen dat eenmaal het geval was ging het snel. Uit eindelijk bleef de teller steken bij 14-0 en had bijna iedereen gescoord.

Op zaterdag 11 november stond de 2e wedstrijd op het programma. Uit naar FC Horst mochten we aantreden tegen de JO8-1. Deze wedstrijd werd moeilijker dan de eerste wedstrijd. Bij FC Horst stonden betere voetballers in het veld en kwamen 1-0 achter. Hierna gingen de boys beter voetballen en werden er ook een paar doelpunten gemaakt. We kwamen op 1-4 voor te staan en het vertrouwen om te winnen kwam in de ploeg. Hierna werd er wat slordiger gevoetbald en een paar 100% kansen gemist waardoor het bij het ingaan van het laatste kwart 4-4 stond. Door de trainer werd in de laatste rust benadrukt dat we als team moeten blijven voetballen. Hierna werden de schouders er nog een keer goed onder gezet en werden de kansen nu wel afgemaakt waardoor we uiteindelijk met 4-6 wonnen. Een spannende wedstrijd en leuk om te zien vanaf de kant.

Tussen de 2e en 3e wedstrijd stond nog een oefenwedstrijd tegen de JO9-1 op het programma. Op een natte woensdagavond mochten de jongens optreden tegen oud teamgenoten en klas genoten. De wil om te winnen zat er goed in en de boys voetbalde met veel passie. Overal werd op de bal gejaagd en de JO9-1 werd niet in de gelegenheid gesteld om rustig te voetballen. Na 40 minuten stond er 6-1 op het scorebord. Een mooie overwinning.

De 3e wedstrijd van de competitie moesten we tegen Unicum JO8-2. Unicum had eerder ook gewonnen van FC Horst en beloofde dus een lastige tegenstander te worden. Unicum speelde de eerste fase van de competitie ook in de 2e klasse en had net zoals de Boys alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. De Boys begonnen goed en kwamen 2-0 voor. De jongens bleven hard werken, maar er kwamen ook wat slordigheidjes in het spel waardoor Unicum terug kon komen en zelfs voor kon komen. Na 30 minuten voetballen stond het 2-3 voor Unicum. Zoals wel vaker laten de jongens zien het kopje niet te laten hangen, maar ook de laatste 10 minuten te willen voetballen. Na een mooie goal werd het 3-3 waarna we een paar minuten voor tijd ook nog de 3-4 maakte. Een paar lastige minuten volgde, maar ook deze wedstrijd werd winnen afgesloten. Een topprestatie van de jongens. In de kleedkamer werden ze door supporter Gert getrakteerd op een AA’tje en iedereen werd klaar gemaakt voor de intocht van Sinterklaas.

Zaterdag is de 4e wedstrijd en dan mogen we thuis op 8:30 tegen Hierden op het hoofdveld voetballen. Het beloofd weer een mooie wedstrijd te worden!