• 3 april 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO13
  • 318 Views

Afgelopen zaterdag speelde de JO13-1 een uitwedstrijd tegen Groen Wit ’62 uit Apeldoorn. Dit seizoen namen ze nog niet eerder 3 punten mee naar huis bij een uitwedstrijd dus ze waren enorm gemotiveerd om deze keer de punten wél mee naar huis te nemen. Na een stevige warming-up en tactische bespreking waren de jongens er helemaal klaar voor.

Na de aftrap werd meteen fanatiek vooruit gevoetbald dus de tegenstander moest direct hard aan de bak. Al snel kreeg Veensche Boys een vrije trap. Het prachtige schot van Willem raakte de lat, maar Stef was er snel bij en schoot de bal tussen de palen. Na 4 minuten was het al raak en stond het 0-1. Niet snel daarna volgde de 0-2 door David én groeide het zelfvertrouwen van onze jongens met de minuut. En mooie redding van Ferron voorkwam de eerste tegengoal, maar helaas viel ie na 15 minuten toch. Onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen en nog voor de rust scoorde Aron 2 keer dus konden ze met een 1-4 de kleedkamer in met de rust.

Zelfverzekerd stapten de jongens het veld op voor de tweede helft. Opnieuw was het snel raak met een mooi schot van Willem. Net veel later scoorde de tegenstander hun tweede goal, maar dankzij de keeperskunsten van Ferron is het bij 2 tegengoals gebleven. Het lukte onze boys wél om in de laatste fase van de wedstrijd het scorebord nog een keer aan te tikken, want Arthur schoot de bal nog netjes binnen. Na het laatste fluitsignaal en een eindstand van 2-6 klonk er luid gejuich! Hoppa, 3 punten in the pocket!!!