• 26 februari 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 424 Views

Om 7:00u ging afgelopen zaterdag de wekker en het wedstrijdtenue kon na twee weken rust weer uit de kast getrokken worden. Broodje er in, tandenpoetsen, tas inpakken en een gevuld bidonnetje mee. Wel wat oponthoud onderweg, maar uiteindelijk was het team compleet op het sportpark in Ede, waar ze ontvangen werden door F.C. Jeugd. De tegenstanders hadden nog maar één wedstrijd gespeeld en verloren en waren dus, net als Veensche Boys, puntloos. Beide teams waren van plan om van die nul af te komen, dus het beloofde een leuke pot te worden.

Om 9:00u werd er afgetrapt en in de eerste helft was vooral Veensche Boys in balbezit. Siem scoorde na zo’n vijf minuten spelen de openingstreffer. Niet lang daarna volgde, geheel tegen de verwachtingen in, de gelijkmaker van Jeugd. De JO11-2 bleef druk houden op Jeugd, maar de schoten werden goed tegengehouden door het Edense team. Toch ging Veensche Boys net iets lekkerder de rust in na een doelpunt van Dani: 1-2.

F.C. Jeugd kwam helaas wat beter de rust uit. Vrijwel gelijk werd het 2-2 en ze kregen de smaak te pakken, want er volgden nog twee doelpunten van de thuisclub. Veensche Boys keek nu tegen een achterstand van 4-2 aan met nog vijftien minuten op de klok. Lucas wist gelukkig de bal nog achter de keeper van Jeugd te krijgen, maar gelijk daarna scoorde Jeugd weer een doelpunt. Grr, dit ging niet de goede kant op.

De JO11-2 bleef het proberen. Dani schoot op de goal, maar de keeper tikte de bal weg. Mano stond precies op de juiste plek en kon de 5-4 inschieten. Nu moesten de Boys haast maken, want er waren nog maar een paar minuten te spelen. Na verschillende pogingen van Veensche Boys kwam er nog een corner. Siem plaatste de bal voor de goal en Luuk bedacht zich geen moment en scoorde met een hakje de 5-5. En daarna volgde het eindsignaal.

Beide teams een punt en dus van de nul af. Veensche Boys had wel op iets meer gerekend, maar daarvoor heeft het te veel kansen laten liggen.

In deze fase heeft Veensche Boys nog twee wedstrijden te gaan. Beide wedstrijden vinden plaats op het sportpark in Nijkerkerveen. Volgende week staat Terschuurse Boys op het programma, de koploper. Dat gaat een lastige wedstrijd worden, maar de bal is rond en wie weet kan de JO11-2 stunten. De wedstrijd vangt om 10:00u aan en we houden rekening met veel supporters, dus kom op tijd!