JO11-2 maakt het onnodig spannend tegen VVOP

  • 2 oktober 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 922 Views

Zaterdag 30 september stond er voor de JO11-2 een belangrijke wedstrijd op het programma; een strijd om de tweede plek met VVOP. De jongens van Veensche Boys moesten om 9:30u verzamelen in Nijkerkerveen en wie niet op het fietsje was, had pech; rond deze tijd is de parkeerplaats bij het sportpark vol. Dus een aantal spelers konden al vanaf de andere kant van het dorp hun warming-up beginnen.

Gezien de uitslagen van VVOP beloofd het een spannende wedstrijd te worden en dat was het zeker! Uiteindelijk ging Veensche Boys er met de winst en de tweede plek vandoor, maar dat ging niet vanzelf!

Het eerste kwartier begon met een prachtig doelpunt van Lenn. Hij schoot van ruime afstand net over de keeper in de goal. Helaas stond Veensche Boys daarna te slapen en moest het maar liefst drie tegendoelpunten incasseren. Zou VVOP helemaal over de JO11-2 heen lopen? Gelukkig wist Lenn nogmaals te scoren na een pass van Levi, maar VVOP sloeg gelijk terug met een doelpunt uit terechte vrije trap. 

Met een stand van 2-4 gingen de teams de time-out in. Een mooi moment voor Jasper om de opstelling wat te wijzigen en de jongens er op te wijzen dat er nog drie kwartier te spelen was. Koppies omhoog!

En daar gingen ze. Waar VVOP in het eerste kwartier vooral in balbezit was, was het nu tijd voor Veensche Boys. De Voorthuizenaren moesten vol aan de bak in de verdediging, maar kon niet voorkomen dat het 15 minuten voor het einde van de wedstrijd 5-5 was. Doelpunten kwamen van Boaz en Lenn (2x). Veensche Boys was de betere partij, maar het lukt het maar niet om het winnende doelpunt te maken. Zul je net zien dat VVOP er op het laatst toch nog met de winst vandoor gaat. Maar gelukkig was daar Dylan, die net weer terug in het veld was na een blessure, die de 6-5 maakte met nog 2 minuten op de klok. Het was nog even spannend, maar Veensche Boys hield vol en kon na het eindsignaal van de scheidsrechter juichend het veld afrennen.

De JO11-2 heeft het zichzelf in het begin van de wedstrijd onnodig moeilijk gemaakt, maar heeft zich teruggeknokt in de wedstrijd. We mogen ook de scheidsrechter niet vergeten, die alles prima onder controle had. Vanaf de JO11 staat er elke week weer een scheidsrechter klaar om de wedstrijd te begeleiden. Zonder jullie kunnen onze jongens niet voetballen. Dank jullie wel!

En dan is volgende week alweer de laatste wedstrijd voor de JO11-2 in deze fase. De wedstrijd start om 10:30u tegen SDC Putten op Sportpark Putter Eng. Putten staat zesde en zou in theorie te verslaan moeten zijn. Hopelijk kan Veensche Boys een leuke wedstrijd aan het toegestroomde publiek laten zien!

Anneke de Wit

Walter van Bloemendaal

Share: