JO11-2 buigt in 10 minuten een verloren wedstrijd om in winst

• 11 september 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 945 Views

‘Nooit opgeven als je met 0-3 achterstaat! Weet je nog? Die wedstrijd tegen Sparta?!’

En die wedstrijd tegen Sparta vond afgelopen zaterdag plaats op het mooie kunstgrasveld van Nijkerkerveen. Veel publiek langs de lijn: niemand wil deze derby missen natuurlijk.

Veensche Boys begon prima aan de wedstrijd. De mannen voorin konden al even de keeper testen, maar de schoten waren nog niet goed genoeg. Sparta kwam ook een paar keer gevaarlijk voor de goal en na een fout in de verdediging was daar dan de 0-1 voor Sparta.

Enige tijd later was ook de 0-2 een feit. Een hard afstandsschot buiten het bereik van Luca. Tijd voor een time-out en dat is gelijk een mooi moment om te wisselen. Lenn kwam het veld in en zette gelijk druk op Sparta. Er gebeurde een hoop, maar tot scoren kwamen beide partijen in deze fase niet.

Na 30 minuten konden alle mannen even rusten. Het was warm op het kunstgrasveld en wat water ging er wel in.

De Spartanen kwamen na de rust op een comfortabele 0-3 voorsprong. Veensche Boys gaf echter niet op en wist in de eindfase van de wedstrijd, onder luide aanmoediging van het publiek, de wedstrijd binnen 10 minuten te kantelen:

Lenn scoorde een afstandsschot, 1-3. Boaz speelde zijn man uit vlak voor de goal en schoot onder de keeper door, 2-3. Boaz schoot vervolgens nog van 10m in de kruising, 3-3. Veensche Boys mistte helaas een penalty, maar enkele minuten later stond Levi vrij voor de goal en kon de bal intikken, 3-4! Na een paar spannende minuten was daar dan het eindsignaal en de overwinning voor Veensche Boys!

Top gedaan, mannen! Na twee wedstrijden staat het team vierde. Volgende week reist de JO11-2 af naar SC Hoevelaken, dat vijfde op de ranglijst staat. Om 8:30u is de aftrap. Klinkt vroeg, maar met een bak koffie is het voor het publiek prima te doen! Tot volgende week!