• 17 oktober 2022
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 982 Views

Beetje bewolkt en een lekker temperatuurtje; het was afgelopen zaterdagochtend prima voetbalweer. De mannen van de JO10-2 stonden om 10 uur weer klaar voor een oefenpotje tegen Rood-Wit. Geen onbekende tegenstander trouwens. De ploegen speelden 3 weken geleden al tegen elkaar. Toen werd er met 3-8 gewonnen in Putten.

Dit keer vond het duel plaats in Nijkerkerveen. De toeschouwers waren onder de indruk van de warming-up van de Puttenaren. Dat zag er professioneel uit! Toch was de start van Veensche Boys beter: 3-1 met twee goals van de steeds maar beter spelende Levi en Boaz tikte hem ook mooi over de vingertoppen van de keeper.
Rood-Wit had misschien niet het betere spel, maar kreeg wel kansen, omdat Veensche Boys niet geconcentreerd stond te verdedigen. Daar maakte Rood-Wit natuurlijk gebruik van. En toen stond het opeens 5-5! De doelpunten kwamen van Lasse (na een mooie pass van Boaz) en van Luuk (na een verre uittrap van keeper Luca). Maar verdedigend moest het wel echt beter!
Lasse, Boaz en Jesse zorgden daarna gelukkig voor een ruime voorsprong van drie punten en we konden iets comfortabeler de rust in. 8-5.
In de tweede helft was de verdediging beter op orde. Een hele tijd kwam er van beide kanten geen goal. Totdat Luuk een corner mocht nemen. Levi probeerde hem in te koppen, maar de bal viel voor de voeten van Mano en de keeper was kansloos. Lasse scoorde vervolgens nog na een pass van Levi. De Puttenaren maakten de 10-6 en de scheidsrechter floot af.

Een leuke pot voor de toeschouwers en weer genoeg leermomentjes voor de spelers. Volgende week is er geen wedstrijd en daarna starten we alweer met fase 2. De teams worden opnieuw ingedeeld, dus we kijken uit naar een aantal spannende wedstrijden..