Jeroen Peters; ‘We juichen pas als we over de finish zijn’

  • 22 april 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1200 Views

Jeroen Peters, oud-trainer bij Veensche Boys, zit niet in zak en as door het verlies van Woudenberg bij Veensche Boys. Het zal geen invloed hebben op het aanstaande kampioenschap van Woudenberg. Hij kan dan ook redelijk relaxt de wedstrijd nabeschouwen: ‘Ik vond dat beide ploegen vanuit een schaaktoestand speelden. Ze waren aan elkaar gewaagd. Vanuit de opdracht die ik mijn jongens heb mee gegeven, was ik over de eerste helft tevreden. Wij hadden toen voor moeten komen, zonder echt een overwicht te hebben.

Veensche Boys had het overwicht maar Woudenberg groeide in de wedstrijd.

Peters: Ja. Als ik het puur bekijk denk ik dat wij de 0-1 hadden moeten maken. Dat gebeurde niet. In de tweede helft gaven wij in het eerste kwartier niet voldoende druk op de bal op de eigen helft. Veensche Boys maakte de 1-0 en toen viel de 2-0 vanuit de vrije trap van Julian, die werd van richting veranderd en viel binnen.

Veensche Boys was gretig om de marge te vergroten

Peters: De 3-0 viel uiteindelijk. Maar ik haalde ook een centrale verdediger weg en ik haalde een controlerende middenvelder weg. Ik wilde nog iets proberen te forceren, waarvan ik wist dat het ook heel negatief kon uitvallen. Nou ja, dan krijg je ook nog de derde goal om te oren.

Hoeveel waarde hechtte je eraan dat jullie ongeslagen waren en nu niet meer.

Peters: Ik had natuurlijk willen winnen bij Veensche Boys. Het klinkt gek, maar ik ben er aan de andere kant ook wel blij om. Dat zal ik proberen uit te leggen. Het feit dat we kampioen kunnen worden is nooit het streven geweest. Dat is iets waar je tegenaan loopt. Dan gaan er op een gegeven moment mensen roepen: ‘Ongeslagen kampioen! Ongeslagen kampioen!’ Ja, dan denk ik, dat is niet zo interessant. Wij moeten nog vijf punten halen uit vijf wedstrijden. Zo simpel is het. Die focus op ongeslagen leefde bij mij niet, in elk geval.  Ik loop al zo lang in het sportwereldje mee. Je moet pas juichen als je over de finish bent en afgevlagd wordt. Dat we super in pole-position zitten, dat weet ik ook wel.

In hoeverre speelde die 9-0 van de oefenwedstrijd tegen Veensche Boys nog mee?

Peters: Helemaal niet. Ik heb die wedstrijd nog op mijn filmnet staan. Ik geloof dat het na 12 minuten al 3-0 was. Er waren er twee uitgegleden en boem boem… 

Je zei toen: Woudenberg wordt geen kampioen

Peters: Dat was ook echt niet het vertrekpunt. Dan groei je op een gegeven moment in een bepaalde rol.

Vind je het leuk weer even bij Veensche Boys te zijn?

Peters: Natuurlijk. Ik kom veel oude bekenden tegen. Ik heb hier ook gewoon een goede periode gehad. Moet je luisteren, volgens mij heeft Veensche Boys voor het laatste eerste klasse gespeeld met trainer Jeroen Peters. Ik ben ook wat jaartjes ouder. Ik kwam Erik Assink tegen waarmee ik heel goed kan opschieten. Ook vanuit de kant van Ijsselmeervogels.

Jij was een leerling van hem.

Peters: Jazeker. Ik heb stage gelopen bij hem om TC1 te halen. Ik heb bij Veensche Boys een leuke tijd gehad. En als nu Veensche Boys beter blijkt dan Woudenberg, dan houdt het op.

Je was vroeger zo: als er werd verloren, dan moest je even afkoelen en ging je een rondje lopen om het veld.

Peters: Daar ben ik wat rustiger in geworden. Maar ik ben af en toe nog wel steeds een opgewonden standje.

Foto en interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: