Is Veensche Boys op de weg terug?

  • 3 december 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1082 Views

Helemaal nat gegooid stond trainer Erik Assink uw verslaggever te woord na het duel Veensche Boys – CDW. Nat van de feestvreugde en daarom kon de oefenmeester van de Blauwe Helden er zelf ook wel een beetje om grinniken. Er werd met 4-1 gewonnen, maar het begin was moeizaam. ‘Het gaat al een aantal weken moeizaam. Zoals thuis wel eens het kussen opgeschud kan worden, zo kon dat bij ons ook wel opgeschud worden. En dat hebben ze vorige week na een teamuitje, waarbij iedereen enthousiast van terugkwam,  gemerkt hoe de bekerwedstrijd is beleefd. Dat was toch echt wel een overtuigende overwinning met overtuigend spel. Heel veel balbezit tegen een tegenstander die eigenlijk niets te vertellen had (BlauwWit). Dat is dus heel serieus opgepakt. Dan hoop je na die dramatische wedstrijd van het Nederlandse team dat Veensche Boys er een knappe pot van maakt. Maar het ging moeizaam.’

Vanaf minuut 25 zag ik wat meer sporadische kansjes van Veensche Boys

Erik Assink: Teveel mensen zijn onder de maat op dit moment. We hebben het er natuurlijk over gehad. De opbouw is wat stroef en voorspelbaar. Het middenveld krijgt nooit een lekker balletje mee. Dat is een probleempje. En voorin dwingen we ontzettend weinig af. Bij Woudenberg waren we de betere ploeg, totaan de zestien meter, want dan houdt het op.

Tegen CDW werden twee goals afgekeurd.

Erik Assink: Dat was terecht. De goal van Danny Brouwer is afgekeurd want er was sprake van hands. Ik zag ‘m met de bal slaan. En de eerste van Danny was buitenspel, maar ik heb het niet goed gezien.

Het laatste kwartier tegen CDW was goed van Veensche Boys.

Erik Assink: Maar de rest van de wedstrijd was het allemaal net niet. CDW was niet alleen aan het tegenhouden, integendeel, maar kroop ook uit haar schulp. Ze waren echt aan het voetballen. We worden natuurlijk geholpen bij een dood moment. En we hebben voor de rust natuurlijk die twee enorme kansen laten liggen. Dat hadden twee goals moeten zijn.

Dan de ontwikkeling van invalkeeper Wessel Bosman

Erik Assink: Wessel voetbalde vorig jaar in de A1-junioren en die nam het niet zo nauw met op tijd thuis komen. Dus zaterdag ’s morgens 4.00 uur. Dat was eerder regel dan uitzondering bij Wessel. Maar tegenwoordig heeft hij een goddelijk lichaam. Hij heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt.  Hij kan een waardig opvolger van Jordy worden. Dat is mijn stellige overtuiging.

Interview en foto Kees van den Heuvel  

Kees van den Heuvel

Share: