Historie Veensche Boys moet je koesteren

Woensdag 12 oktober is er in de commissiekamer een stukje historie opgehangen. Een projectje wat door corona erg lang heeft geduurd, maar nu eindelijk is afgerond. Tijdens het leeghalen van de prijzenkast in de ‘oude’  kantine kwamen er lauwerkransen tevoorschijn uit de jaren 40 en 50. De lauwerkransen waren in de loop der jaren helemaal zwart geworden en waren dan ook bijna in de prullenbak beland. Gelukkig dat Bertus van Essen wat begon te poetsen en een jaartal tevoorschijn zag komen. De mensen die hierbij aanwezig waren, werden enthousiast en vonden dat dit
bewaard moest blijven, want : Historie moet je koesteren. De lauwerkransen werden opgepoetst, maar hoe en waar ga je dit tentoonstellen?

Eerst is er goed over nagedacht en toen een tekening gemaakt voor een vitrinekast. De vitrinekast is gemaakt in Nijkerk bij de Werkkamer. De Werkkamer in Nijkerk is een werkplaats van stichting Careander,  waar producten worden gemaakt, vooral van steigerhout en sloophout, die worden verkocht in de winkel van De Postkamer. Daarnaast produceren zij op bestelling. De groep bestaat uit mannen en vrouwen, het niveau is divers en ook de karakters verschillen. De opbouw van de groep is zo dat alle vaardigheden in de groep aanwezig zijn, zodat ieder het werk kan doen dat hij of zij kan en aankan en er gezamenlijk een product kan worden gemaakt.

De folie met tekst is gemaakt door Reclame industrie Dimension uit Nijkerk, waarvoor dank. We vonden het belangrijk dat dit mooie stukje historie op een plek moest komen te hangen, waar veel mensen het kunnen bekijken en in overleg met de voorzitter, is er voor deze plek gekozen. Wij zijn erg trots op het eindresultaat en we hopen dat jullie het ook mooi vinden.

Kees van den Heuvel

Share: