Herhaal ‘cursus’ vlaggen voor ouders op donderdag 16 november

  • 7 november 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • Jeugdteams
  • 820 Views

Alle teams vanaf O13 en ouder hebben iedere week een grensrechter nodig bij hun wedstrijden. Vaak wordt dit gedaan door een ouder/verzorger. Omdat we merken dat soms de stap nog wel eens groot is om de vlag te pakken, organiseert de jeugdcommissie een speciaal momentje om meer uitleg te geven over het vlaggen.

Jan van de Veen (grensrechter 1e elftal) is bereid gevonden om deze “cursus” te geven. Tijdens deze avond nemen we je mee in de basisregels voor de grensrechter zodat iedereen kan helpen. Het streven is dat na dit momentje ouders zelfverzekerd een wedstrijd van hun kind kunnen vlaggen.

Het programma van deze “cursus” zoomt in op de spelregels die van toepassing zijn voor de grensrechter. Welke vlag beweging op welk moment inzetten bij bijvoorbeeld buitenspel, uitbal, achterbal, corner of een wissel? Wanneer is de bal uit? Waar sta ik met corners? Buitenspel is een eenvoudige regel maar toch is daar elk weekend weer opnieuw discussie over. Waar moet jij als grensrechter op letten bij buitenspel en wanneer moet je nu wel of juist niet vlaggen. Natuurlijk leggen we ook buitenspel nog graag voor je uit!

Alle ouders van spelers/speelsters, of ze nu op een kwart, half of heel veld spelen, zijn van harte welkom op donderdag 16 NOVEMBER, aanvang 19.30 uur en duur +/- een uurtje (afhankelijk van de vragen).

In de vergaderruimte op de 1e verdieping , na afloop gezellig napraten met een drankje.

Walter van Bloemendaal

Share: