Hattrick Corné Parol leidt Veensche Boys naar periodetitel

  • 3 maart 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 603 Views

Na de 4-2 overwinning op FC De Bilt heeft Veensche Boys de tweede periodetitel binnen. Zo’n prijs werd de afgelopen jaren vaker behaald, maar leidde nooit tot promotie. Daar moet dit seizoen verandering in komen. De statistieken wijzen het uit. Vanaf het seizoen 2012-2013 pakte Veensche Boys al zes keer een periodetitel in de tweede klasse. In de nacompetitie slaagde de ploeg er vervolgens niet in dit prijsje te verzilveren en te promoveren naar de eerste klasse. Assistent-trainer Stefan Fredriksen: ,,Een periodetitel is op zich niet veel waard. Je komt het tijdens de competitie tegen als je bovenaan staat.’’ Veensche Boys voert de ranglijst aan. Met vijf punten voorsprong op VRC staat de ploeg er goed voor en heeft het de titelkansen in eigen hand. Het is de promotie waar de vereniging al zo lang naar snakt. Vanaf het seizoen 2011-2012 bivakkeert de hoofdmacht in de tweede klasse. En stelt Corné Parol: ,,We hebben de kwaliteiten binnen de selectie om in de eerste klasse mee te draaien.”

De 25-jarige spits was tegen FC De Bilt belangrijk voor het elftal. In de tweede helft had hij met een hattrick een groot aandeel in de overwinning. ,,Of ik met deze drie treffers nu helemaal los ben? Voor de winterstop had ik het best lastig. In die periode scoorde ik niet veel en had ik belangrijker voor het team moeten zijn.” Met 14 treffers achter zijn naam is Parol nog geen clubtopscorer. Die titel heeft Tom van Donselaar op zak, met twintig treffers achter zijn naam. Parol: ,,Samen vormen wij een goed geoliede machine.” Dat klopt zeker, want het duo Parol/Van Donselaar is goed voor 34 van de 59 gescoorde treffers. ,,Wij hebben een score van meer dan drie doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Als de achterhoede de boel tegenhoudt, dan zitten we goed”, analyseert Parol het huidige succes. Na de verdiende gelijkmaker van FC de Bilt na een uurtje spelen, nam de thuisclub de touwtjes stevig in handen. Parol tekende vanaf de strafschopstip de 2-1 aan. ,,Ik doe er geen uitspraak over of ik de bal bewust hard door het midden schoot. Ik wil keepers van onze tegenstanders niet op het spoor zetten’’, aldus de spits.

Peptalk in de middencirkel

Overigens doorbrak Veensche Boys zaterdag een vervelend patroon. Na de winterstop kwam de ploeg in de wedstrijden steeds op achterstand. Vervolgens moest de achtervolging worden ingezet. Zo slaagde de inhaalpoging vorige week tegen VVOP net niet (3-3 gelijkspel), waardoor het binnenhalen van de periodetitel een week werd uitgesteld. Parol: ,,Afgelopen week werden we als ploeg op scherp gezet en voor de wedstrijd hield onze aanvoerder in de middencirkel nog een peptalk.” Met resultaat, want Veensche Boys schoot uit de startblokken. Uit een assist van doelman Wessel Bosman scoorde Van Donselaar al na 26 seconden de openingstreffer.

Sterke bank

In de tweede helft werd er met een volle bank volop gewisseld. Dat geeft ook de kracht van de huidige selectie aan. De ploeg beschikt over een brede en sterke bank. De wisselspelers maken het elftal niet zwakker. Fredriksen was na afloop blij met zijn spits, maar had nog wel een kritisch puntje. ,,Op slag van rust moest Corné de bal gewoon tegen de touwen schieten. Dan was er ook geen discussie geweest of zijn inzet via de onderkant van de lat nu wel of niet over de doellijn was en had hij vier keer gescoord.”

Bron Amersfoortse Courant / Hans van Schaik, Foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: