• 24 oktober 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • MO11
  • 1832 Views

Door de herfstvakantie werd er geen competitie gespeeld op 21 oktober, echter een zaterdag om thuis op de bank te liggen werd het allerminst, er stond een oefenpotje op het programma. Met het oog op de toekomst werd er door de MO11-1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen de MO-13-1 van EFC Ermelo. Er werd gespeeld van 16 tot 16 en met 9 tegen 9. De dames waren de gehele week al een beetje zenuwachtig dat ze op zo’n groot veld moesten spelen en vooral moesten keepen op zo’n groot doel.

Door het slechte weer had menigeen wel liever thuis op de bank willen liggen maar de meiden hadden daar lak aan. Er werd heel erg goed gevoetbald mooie combinaties dat leverde een grote kans op van Norah, en een bal op de paal van Eva, Lana had na een goede redding geen antwoord op een vrij trap van ruim 30 meter die in het hoge doel over har heen ging, 1-0, nog voor de rust werd de 1-1 erin geprikt, na een goede interceptie van Lieke, pass naar Zoë en die zette Eva vrij voor de keepster, doelpunt. In de rust werd er in de kleedkamer geen thee maar limonade geschonken. En werd er nog maar eens het buitenspel uitgelegd.

De tweede helft kreeg EFC iets meer grip op de wedstrijd wat uiteindelijk resulteerde in 2-1 en 3-1, hierna zou je denken dat de wedstrijd was gespeeld maar niets was minder waar, Veensche Boys rechte de rug en er werd een tandje bijgeschakeld, de mooiste aanval van de ochtend ging over 5 schijven, via Floor-Donara-Eva-Norah kwam de bal bij Zoë die knap afrondde, 3-2, heel snel werd het al weer 4-2 maar kort hierna kwam Zoë in een 1 op 1 met de keepster en ze schoof hem in de korte hoek, 4-3 de scheidsrechter van dienst vond het welletjes en blies op z’n fluit, einde wedstrijd. Een hele leuke en nuttige wedstrijd. En wat vond iedereen van spelen op een groot veld? ‘We kunnen nog wel een wedstrijd spelen we zijn nog niet moe’ ‘ en buitenspel is stom’