Geslaagde cursus vlaggen

  • 6 juni 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • Jeugdteams
  • 1206 Views

Iets waarvan je denkt dat je het allemaal wel weet. Maar wat dan toch niet zo blijkt te zijn. Zo kijk ik terug op de grensrechter cursus van afgelopen 25 mei bij de Veensche Boys.
Het doel van de avond was om kennis over te dragen aan ouders. Zodat je als ouder weet wat je moet doen wanneer je een keer bij de wedstrijd van je zoon of dochter aan de beurt bent om te vlaggen.

Maar ook dat je na afloop van de cursus de rol als grensrechter met vlag en wimpel kunt invullen. En bij jezelf niet hoeft af te vragen of een speler buitenspel staat met een ingooi of juist niet.

Jan van de Veen, onze vaste grensrechter van het eerste, was bereid gevonden om de cursus te verzorgen. Met de opkomst van 11 cursisten begon Jan de avond gelijk met het moeilijkste onderwerp, namelijk de buitenspelsituatie. Aan de hand van het whiteboard nam Jan ons mee in de verschillende spelsituaties waarin je als grensrechter moet acteren of juist niet. De hoeveelheid vragen die loskwam gaf maar aan dat het krijgen van zo’n cursus heel zinvol is. Na ongeveer een uur en een kwartier stonden we weer buiten en waren we een hoop wijzer geworden maar vooral enthousiaster geworden over het invullen van de rol van grensrechter.

In de kantine werd er nog even gezellig nabesproken onder het genot van een hapje en een drankje om zo de cursus af te sluiten.
Al met al een geslaagde avond. De cursus zal komende seizoen nog een keer georganiseerd gaan worden. Zeker een aanrader om hierbij aan te sluiten. Want met goede grensrechters aan de lijn wordt het spel voor de kinderen alleen maar leuker en daar doen we het voor!

Cor Koops

Walter van Bloemendaal

Share: