Gaasbeek: VRC heeft hele wedstrijd gedomineerd tegen Veensche Boys

• 26 september 2021
  • 1158 Views

Veensche Boys heeft een beetje gezwijnd tegen VRC uit Veenendaal. Het won met 3-2, maar het had ook zomaar een overwinning kunnen zijn voor VRC. Trainer Jan Gaasbeek: ‘Zomaar? Dat zou dik en dik verdiend zijn geweest. En ook al met de rust, he. De effectiviteit van Veensche Boys in de eerste helft was fantastisch natuurlijk. Ze krijgen drie kansen en ze schieten er drie in. Maar wij hebben de gehele wedstrijd gedomineerd en we verliezen met 3-2. Dat is ook voetballen, he.

Er waren zoveel vrije schotkansen. Hoe komt dat? Waren ze uitgeput of kampten ze met fysieke pijntjes?

Jan Gaasbeek: Nee, dat viel wel mee. De jongens zijn superfit. Daar ligt het niet aan. We hebben negentig minuten lang richting de goal van Veensche Boys gespeeld. Dat is natuurlijk ook fysiek behoorlijk zwaar.

De trainer van Lunteren had al gewaarschuwd voor de sterkte van VRC. Jullie zouden misschien wel in de top 5 kunnen belanden.

Jan Gaasbeek: Ik neem geen acht op de mening van de trainer van Lunteren. We zijn wel met bepaalde verwachtingen het seizoen ingegaan. We hebben een mooie en leuke ploeg. Dat hebben we ook laten zien. Datzelfde geldt voor Veensche Boys.

De openingswedstrijd van twee jaar geleden was ook tegen VRC en toen was het Veensche Boys dat eigenlijk hoorde te winnen, maar een verlies leed. Nu is het andersom

Jan Gaasbeek: Toen was het andersom. Precies. We schieten de bal er nu niet in en als je de bal er niet inschiet, dan win je niet. Dat is ons euvel geweest vandaag. We krijgen na de rust vijf 100% kansen en we maken ze niet. Dat is voetbal.

Waarom werd rood gegeven?

Jan Gaasbeek: Omdat ik geklapt hebt richting de scheidsrechter. Hij vond dat ik te cynisch klapte. Dat heeft hij me na de wedstrijd verteld. Ik krijg dus voor klappen rood.

Gaan jullie dat aanvechten?

Jan Gaasbeek: Ik ga dit sowieso absoluut niet accepteren. De scheidsrechter zei dat mijn cynische klapje tegen hem was gericht. Ja, dat klopt. Maar geef je dan rood? Ik heb hem niet uitgescholden. Ik heb hem niet beledigd. Ik heb geen verkeerde dingen tegen die man gezegd. Foto en interview Kees van den Heuvel