Fredriksen: ‘We hebben Valleivogels in hun kracht laten spelen

  • 30 september 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 833 Views

Veensche Boys zal zaterdag 30 september aan de bak moeten tegen VVOP, want de wedstrijd tegen de Valleivogels, vooral de eerste helft, was nog niet erg overtuigend. Met name in de eerste helft liep het niet. Stefan Fredriksen:  ‘Geen idee waarom het toen niet liep. Misschien was het wedstrijdspanning. Het was de eerste competitiewedstrijd. We begonnen ongelukkig en waren ongemakkelijk aan de bal. We maakten het elkaar moeilijk. We voetbalden niet echt. Eigenlijk geldt dat voor de hele wedstrijd met uitzondering van het laatste kwartier. Toen we met tien man stonden, kon het opeens wel. Valleivogels stond toen onder druk.’

Valleivogels was eigenlijk niet zo sterk

Stefan Fredriksen:  Dat vond ik ook. Dat zegt iets over de manier waarop wij hebben gepresteerd. Het had beter gemoeten. Wat mijn mening is, dat we twee goals uit standaardsituatie weggeven. Dat mag echt niet. Je moet gewoon zorgen dat de tegenstander die je moet dekken, gewoon niet kan koppen.

Heb je daarom ook wisselingen toegepast in de verdediging?

Stefan Fredriksen: Nee, dat deden we voor die tijd ook al. Iedereen heeft een tegenstander. Je hebt een man en die pak je op. De organisatie wordt neergezet. En dan moet je zorgen dat de tegenstander de bal niet kopt. Het was vandaag niet de eerste keer dat het gebeurde. We hebben op die manier in de voorbereiding meer goals weggegeven.

En veel kaarten

Stefan Fredriksen: Dat is hun spel en daarin zijn wij teveel in mee gegaan. We hadden meer ons eigen spel moeten spelen. We hebben de Valleivogels in hun kracht laten spelen.      

Kees van den Heuvel

Share: