Explosie van vreugde na behalen titel

  • 12 mei 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1065 Views

Enorme ontlading bij Veensche Boys zaterdagmiddag. Dankzij de 5-2 zege bij EDO en puntverlies voor concurrent VRC is de ploeg van Erik Assink kampioen. De promotie waar de ploeg al lang naar hunkert is daarmee een feit. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Westland was er zaterdag een intiem momentje tussen de leden van de technische staf. De afscheidnemende hoofdtrainer Erik Assink wilde niet veel kwijt over zijn gevoelens. ‘Voldoening’, was het woord dat bij hem opkwam. Voldoening dat zijn klus bij Veensche Boys is geklaard. Voldoening dat hij in stijl met een kampioenschap afscheid kan nemen. Met een voorsprong van acht punten en nog twee wedstrijden te gaan is Veensche Boys niet meer te achterhalen. Waar de ambitieuze club al jaren naar hunkerde, is nu gelukt. Weg uit de tweede klasse waar het al vanaf het seizoen 2011-2012 in bivakkeert. Het laatste kampioenschap dateert zelfs van het seizoen 2006-2007, toen Eddie Kraaij hoofdtrainer was.

Assistent-trainer Stefan Fredriksen toonde zich trots op de spelersgroep en de technische staf. ,,We hebben dit samen bereikt. Dit is het kampioenschap van het collectief. Niemand voelt zich beter dan de rest.” Of zoals aanvoerder Nico van den Brom het verwoordde: ,,Er zitten geen ‘haantjes’ in deze groep. We gaan voor elkaar door het vuur.”

De wedstrijd tegen EDO ontbeerde elke spanning. Concurrent VRC trapte al om 14.00 uur af tegen VVA Achterberg. Op het moment dat Veensche Boys zelf aan de wedstrijd begon, keek VRC al tegen een achterstand aan. ,,Het was voor ons zaak om goed aan de wedstrijd te beginnen”, merkte Van den Brom op. Met drie treffers binnen 25 minuten van Rody Buitenhuis, Van den Brom en Alwin van Domselaar, was het duidelijk dat de koploper geen fout zou maken. De aandacht werd verlegd naar de wedstrijd van VRC. De ploeg boog in de tweede helft een 0-2 achterstand om in een 2-2 stand, maar verder kwam de uitdager van Veensche Boys niet.

In Utrecht brak inmiddels de 62e minuut aan. Enthousiaste supporters schreeuwden het langs de kant uit. De wedstrijd van VRC was afgelopen en dus was Veensche Boys virtueel kampioen. Nico van den Brom vergrootte de feestvreugde door juist in deze minuut opnieuw te scoren; 1-5. De titel kon de ploeg niet meer ontgaan. We zijn klaar voor de eerste klasse. We hebben genoeg kwaliteit en ervaring in de ploeg om een klasse hoger mee te draaienTon van Donselaar

Het laatste half uur werd gezapig uitgespeeld. Spits Corné Parol schoof de bal nog langs de verkeerde kant van de paal. Nassim Barkoki dacht in de slotminuut voor een knallend eindschot te zorgen. Zijn inzet stuiterde via de onderkant van de lat terug in het veld. De 23-jarige speler wil zo graag, maar werd dit seizoen te vaak geteisterd door blessures. ,,Hierdoor speelde ik minder vaak dan ik wilde. Maar met zeven treffers en meer dan tien assists heb ik ook zeker mijn aandeel in het kampioenschap.”

Dat heeft ook Tom van Donselaar. Hoewel de teller de afgelopen weken stokte, was hij dit seizoen al 25 keer trefzeker. ,,We zijn klaar voor de eerste klasse. We hebben genoeg kwaliteit en ervaring in de ploeg om een klasse hoger mee te draaien’’, aldus Van Donselaar. Verdediger Mauro Peters plaatst wel een kanttekening: ,,In defensief opzicht hebben we een stabiel seizoen gedraaid, maar we hebben wel te veel goals geïncasseerd. Dat moet in het nieuwe seizoen minder worden.”

Tevreden keek Yasin Kurt toe hoe zijn teamgenoten feest vierden. Met het binnenhalen van de titel is zijn missie geslaagd. Als nieuwe speler kwam de 34-jarige middenvelder over van VVOG uit Harderwijk. ,,Dit
project kwam op mijn pad. Er was na mijn komst maar een doelstelling: kampioen worden.”

Tekst Hans van Schaik / AD, Foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: