Erik Assink: ‘Zolang we leven, spelen we ervoor’

  • 7 mei 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1194 Views

Misschien had de uitslag tegen FC Horst wel veel hoger moeten zijn. Het werd in Nijkerkerveen 3-0. Trainer Erik Assink kan de kritiek beamen. ‘Ja. De uitslag had hoger moeten zijn, maar ik ben allang blij dat we a) weer winnen, b) geen goals tegen krijgen en c) heel weinig kansen tegen hebben gekregen en daarnaast zijn de nodige kansen gecreëerd. De uitslag 3-0 is in die zin geflatteerd dat het eigenlijk wel een paar goaltjes meer hadden mogen zijn.

Het kaartenhuis stond bij FC Horst op instorten toen het 1-0 werd. Toen had Veensche Boys veel meer profijt moeten halen uit de vele kansen die het kreeg. FC Horst was even de kluts kwijt.  

Erik Assink: We hebben het in de rust ook wel benoemd, dat als we iets zorgvuldiger zouden spelen, dan hadden er een paar goaltjes meer zijn gemaakt. Dat was een mindere fase bij ons. De jongens hadden wel in de gaten dat er meer in zat, maar ze wilden te snel te ideale beslissende bal spelen. Als ze nog even door combineerden, dan zou het balletje wel goedkomen. Iedereen was op zoek naar de ideale bal.

Dan het gemak ook weer dat de bal zomaar aan de andere kant had kunnen vallen. Zoals met het schot op de paal.  

Erik Assink: Dat was geen klein foutje maar een grote flater van Tom die gewoon een bal blind terugspeelt. Die zet zo de spits van hun aan het werk. Het was een geluk dat de bal er niet in ging en wij de nul hielden. We hebben de laatste weken gegrossierd in fouten. En dit was ook een fout die een goal had kunnen opleveren. We zijn te vaak zelf schuldig aan het doelpunt van de tegenstander. Als daarnaast je spitsen ook in mindere vorm zijn, dan wordt het lastig om achterstanden goed te maken.

Het werd nog bijna 4-0. Was het buitenspel? Tom van Donselaar liep niet buitenspel.

Erik Assink: Nee, dat klopt. Maar de andere speler, Jelle was dat, die maakte de beweging naar de bal toe. En had je geen beweging gemaakt, en zich afzijdig gehouden van de situatie, dan was er niks aan de hand geweest. Jelle misleidde de tegenstander ermee. Formeel is dat niet okay. Maar die grensrechter van FC Horst was supereerlijk.

Veensche Boys is terug?

Erik Assink: Zolang we leven, spelen we ervoor. Maar we zijn afhankelijk van de concurrentie.

Ben je al reserves aan het opbouwen voor de nacompetitie? Waarom zou je nu al je krachten verspillen?

Erik Assink: Daar gaan we op een slinkse manier over een paar weken mee beginnen. En krachten verspillen? Laten we eerst maar weer eens gaan winnen. Er is genoeg om voor te spelen nog, buiten dat we liever tweede worden dan derde. We zijn liever eerste maar dat wordt met de week onwaarschijnlijker doordat Dronten ook blijft winnen. In je achterhoofd ben je bezig met een scenario waar je het hebt over een nacompetitie. Dat begint 11 juni. In dat kader hebben we Jelle erbij getrokken en Bram, zodat we toch iets meer power op de bank hebben. De jongens kunnen een beetje snuffelen aan het niveau. Beide willen heel graag aansluiten bij Veensche Boys 1 volgend jaar en dan is dit een voorproefje.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: