Erik Assink: ‘We hebben teveel Sinterklaas gespeeld’

• 18 maart 2023
  • 1073 Views

Trainer Erik Assink kijkt met gemengde gevoelens terug op de competitiewedstrijd Veensche Boys – Otterlo. Uiteraard is hij blij met de overwinning, maar er had zoveel meer ingezeten. ‘’De eindstand 8-0 had de ruststand moeten zijn. Het was geen wedstrijd. Het was voor Otterlo tegenhouden en zo lang mogelijk uitstellen van de goal. Voor ons was het… Als je zo overduidelijk zoveel sterker bent, dan is het ook een kwaliteit dat je dat gelijk uitdrukt in de cijfers. Dat is niet gedaan.’’

Er werd pas in minuut 24 gescoord.

Assink: ‘’Totaan de twintigste minuut had de keeper van hun slechts één bal op de goal gehad. Dat was de bal van Tom van Donselaar die alleen op hem af kwam. Dat had een goal moeten zijn. En er waren veel simpele voorzetten die de keeper makkelijk kon plukken. Daar zat gewoon veel te weinig kwaliteit in. Dat heeft zich in de tweede helft door gezet. Hoeveel kansen wij wel niet hebben gehad om de score ruim boven de tien te krijgen. Echt ruim boven de tien.

Er heerst nu een feeststemming over de 8-0, maar tegen Nieuwland kunnen we weer op onze lazer krijgen.

Assink: Na de winterstop hebben we verloren van De Merino’s waar we minimaal gelijk hadden moeten spelen. We hebben verloren van CJVV waarvan we hadden moeten winnen. Lunteren verloren terwijl we hadden moeten winnen. We zijn zo aan het Sinterklaas spelen geweest. Er heerst soms een mentaliteit bij sommige spelers waar ik me rot aan erger.