Erik Assink: ‘We hebben negen kansen laten liggen’

  • 31 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1229 Views

Een knuffel voor Jiri van Kasteel van de trainer, want dankzij het slotoffensief behaalde Veensche Boys toch de verdiende overwinning op de Valleivogels. De victorie begon allemaal met het verhuizen van Klaas Bout naar de rechterkant en het inbrengen van Mohammed Nouri. Dat Klaas Bout een linie opschoot was een meesterzet? Erik Assink: ‘Dan heb je het niet helemaal goed gezien. Klaas ging gewoon naar de rechtsback toe. Alleen, hij is wel een jongen die heel graag aanvallend denkt en zich ook te pas en te onpas meld voorin. Hij maakte nu een hele mooie goal. Dat mocht ook wel, want we hebben uiteindelijk negen kansen laten liggen. Negen kansen. Verschrikkelijk veel.

Als je in het begin het verschil maakt, dan is het verzet eerder gebroken.

Erik Assink: Voor de rust hebben we drie kansen gehad en drie kansen gemist.

De Valleivogels is soms ook gevaarlijk geweest.

Erik Assink: Ik kan me niet heugen dat Jordy Deckers een redding heeft gedaan. Wat is gevaarlijk? Optisch was het gevaarlijk dat de Valleivogels met veel mensen voor onze goal kwamen en dat er misschien wel een gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan, maar die is er niet geweest. Jordy heeft nooit daadwerkelijk een bal uit de hoek moeten halen.

Mag ik zeggen dat het beter ging lopen vanaf het moment dat Mohammed in het veld kwam?

Erik Assink: Dat weet ik niet. Dan doe je in elk geval Niek van Diermen te kort, want die vond ik heel goed invallen. Bijna foutloos en hij was zeker van zichzelf. Mohammed was natuurlijk betrokken bij de derde goal met een heel mooi steekballetje, maar het verzet was eigenlijk gebroken toen we de tweede goal maakten. Dat had veel eerder gekund, want de bal die Klaas breed legde op Yannick… heel slecht gespeeld. Yannick die de bal van drie meter hoog overschiet in plaats van in de goal… het was eigenlijk vragen om problemen. Zolang een ploeg als de Valleivogels dan nog ruikt dat er meer in zit dan misschien een gelijkspel, dan speel je hier geen gemakkelijke wedstrijd. Dat hebben we ook niet gehad.   

Interview en foto Kees van den Heuvel     

Kees van den Heuvel

Share: